Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Prøv noe nytt til middag denne uka

Denne menyen gjør uka litt mer spennende.

Den enkleste og morsomste måten å gjøre uka bra på er å lage mat du ikke har laget før. Det handler ikke om store forandringer, men bare små endringer. For eksempel med tilbehøret. Ta de sylta gulrøttene eller ertepureen som er på menyen denne uka, for eksempel. De setter en ny, fin spiss på hverdagsmaten.

OPPSKRIFT PÅ PASTA: Pasta med sitron og pinjekjerner - og parmesan. Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ TORSK: Dette er en ny måte å lage torsk på. Helt fantastisk. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ ERTEPURÉ: Du har aldri smak bedre ertepuré... Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ KJØTTBOLLER: Dette er den eneste oppskriften på kjøttboller du trenger. Foto: Christopher Sjuve
OPPSKRIFT PÅ SYLTA GULRØTTER: Det går veldig raskt med denne metoden... Foto: Clotilde Dusoulier
Foto: Christopher Sjuve
POTETPANNEKAKE: Potetpannekake er overraskende lett å lage. Prøv selv! Foto: Erik Hannemann
ØRRET MED RØMME: Så enkelt kan det gjøres... Foto: TVNorge
OPPSKRIFT PÅ LAKS: Laks blir helt perfekt med steketermometer. Foto: Erik Hannemann

Det er de små tipsene og triksene som gjør det litt mer artig å servere mat på tirsdager i september. Derfor har jeg forsøkt å legge til noen små, morsomme saker på flere av dagene. Ikke alle, bevares, vi må jo gjøre det levelig...

Synes du allikevel denne ukemenyen blir for vanskelig kan du finne noen enklere her.

Her er ukens ukemeny!

Mandag: Sitronpasta med pinjekjerner Dette er en avlegger til klassikeren spagetti carbonara. Prinsippet er det samme: Pisket egg blandes sammen med kokvarm pasta - og her har vi litt sitron og pinjekjerner i som blir en stilig, liten pastarett som markerer starten på uka. Enkelt, raskt og godt!

Tirsdag: Torsk med hasselnøtter og ertepuré Denne oppskriften på torsk får stadig flere tilhengere - og sånt er moro. Jeg foreslår herved å servere den med en god ertepuré. Det holder, i og for seg, men du kan gjerne koke noen poteter til.

Onsdag: Kjøttboller i verdensklasse Kjøttboller er godt. Disse kjøttbollene er supre. Faktisk har kjøttboller aldri vært bedre enn disse. Trikset for å få kjøttbollene saftige er faktisk å blande kjøttdeigen med oppbløtt brød. Ellers henter disse kjøttbollene smakene fra rosiner (frykt ikke!), parmesan og pinjekjerner.

Torsdag: Ørret i rømmesaus med sylta gulrøtter Ørret med rømmesaus er en gjenganger i de tusen hjem. Men, det er ikke så ofte de får selskap av syltede gulrøtter. Det gjør de denne gangen.

Fredag: Kyllinggryte med chorizo En gryte blir mye bedre med chorizo. For dem som ikke har stiftet bekjentskap med denne spanske pølsa kommer det herved en løp-og-kjøp-beskjed. Den setter prikken over i-en på en masse retter - og særlig dem som er tomatbasert. Sjekk her for flere chorizo-oppskrifter.

Lørdag: Posjert laks med potetpannekake Laks serveres her med en kul potetpannekake. La ovnen gjøre mesteparten av jobben med fisken, så kan du bruke kokeplatene til å lage potetpannekake: riv poteter og løk, klem blandingen sammen i en stekepanne og stek potetpannekaken på begge sider.

For vanskelig? Finn flere potetoppskrifter her.

Søndag: Ferskt kjøtt og suppe Vi avslutter med en rett som er laget for søndager, nemlig ferskt kjøtt og suppe. Det handler her om å treffe blink med den sursøte løksausen. Smaken er det bare en som kan justere perfekt: Deg.

Håper du får en herlig matuke!

Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Dette er det beste brødet du kan bake
Her er alle ukemenyene
Denne kyllinggryta lager du i dag
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media