LØSSNØ: Voss Fjellandsby i  Myrkdalen er kanskje landets beste på løssnø. I dag gikk pudderalarmen. Foto: Ole C. H. Thomassen
LØSSNØ: Voss Fjellandsby i Myrkdalen er kanskje landets beste på løssnø. I dag gikk pudderalarmen. Foto: Ole C. H. ThomassenVis mer

Pudderalarmen går på Voss

I dag bøtter det ned i Myrkdalen på Voss som melder om pudder og passerer 170 cm fredag morgen. Etter at Gaustablikk har fått påfyll av snø leder de snødybdetoppen med med 210 cm.

|||(Dagbladet): Pudderalarm fra Voss Fjellandsby i Myrkdalen.
 
I løpet av natten og fram til klokken 10.30 var det kommet 22 cm med lett flott snø på stedet som er et av landets beste for løssnø kjøring. Her er det snaufjell og trygt rundt store deler av anlegget.

- Vi sender ut pudderalarm nå!

- Og det snør fortsatt, forteller Ellen Marie Handeland på telefonen fra Voss.

LEDER Gaustablikk har nå 210 cm snødybde og leder snødybdetoppen. Foto: Ole C. H. Thomassen
LEDER Gaustablikk har nå 210 cm snødybde og leder snødybdetoppen. Foto: Ole C. H. Thomassen Vis mer

De siste dagene er det mange som har fått nysnø, noen mer enn andre.

- Nå er det knallforhold i de fleste skianleggene i Norge og hele 42 skianlegg melder om over 1 meter snø i terrenget på deres toppstasjon, forteller Jens Løland i Skiinfo.no.

Et lite utvalg blant situasjonsrapportene fra skianleggene er oppløftende lesning for alle vinterglade.

MÅLING: Her er målepunktet på tioppen i Myrkdalen.
MÅLING: Her er målepunktet på tioppen i Myrkdalen. Vis mer

Voss Voss Fjellandsby fikk 22 cm i dag morges, fredag, og det snør fortsatt. Total snødybde på toppstasjonen er nå over 170 cm, mens totalt snøfall hele sesongen er på 304 cm. Uten mildvær og mere snø vil de nærme seg snødybdetoppen med et par snøbyger som fredagens.

GaustablikkGaustablikk har fått nok snø til å passere Valdres. 

TryvannI Tryvann er det i helgen The Arctic Challenge med Terje Håkonsen i spissen, noe som vil by på masse liv. Mange av de aller mest kjente ski- og snowboardkjendisene tar turen til Tryvann for å konkurrere. Tryvann har 13 åpne bakker og 5 åpne heiser, med 60 cm snødybde på toppen. I helgen vil det da være noe redusert løypetilbud på grunn av TAC som vil foregå i Wyllerløypa.

OppdalI Oppdal kan du nå boltre deg i 25 forskjellige nedfarter og de melder om 70 cm snø i terrenget på sin toppstasjon. I løpet av de  siste dagene har det kommet 25 cm nysnø. Etter helgen vil lavtrykket i den nordligste halvdelen av landet trolig tilføre betydelig mer snø.
 
TrysilTrysil stiller med Norges største løypetilbud nå med 64 åpne nedfarter, og de har 101 cm snø på toppstasjonen. Siste snøfall var 28. februar.

HemsedalI Hemsedal  har du 50 bakker å velge mellom, og de har nå 145 cm snø på toppstasjonen.Både bakkene og terrengparken skal være i topp stand. I skrivende stund, fredag formiddag meldes om kraftig snøvær i Hemsedal.

NarvikBor du i nærheten av Narvik og har sansen for pudder så kommer du til å trives denne helgen. Narvik er det skianlegget som venter mest nysnø med 36 cm nysnø i løpet av de  neste dagene. De har 40 cm snø på toppstasjonen, og trenger derfor dette snøfallet.  I Narvik har du denne helgen 12 nedfarter å velge mellom.

VIERLI: Rauland har flest åpne hopp og VIerli har den flotteste parken. Foto: Helge Jenssen.
VIERLI: Rauland har flest åpne hopp og VIerli har den flotteste parken. Foto: Helge Jenssen. Vis mer

SkeikampenSkeikampen er et skisenter som har litt av alt, med både bra utvalg av løyper, terrengpark og off piste muligheter. Denne helgen ser det ut til å være topp forhold i løyper og i terrengparken.

GeiloPå Geilo kan du denne helgen teste neste års skimodeller og dette kan du gjøre i en av Geilos 40 åpne nedfarter (fordelt på to adskilte skianlegg). Geilo har et av Norges beste parktilbud  og stiller med nypreppet pipe til de som virkelig drar på i terrengparken.
Siste nysnø kom i dag fredag.

Sør-Norge vil få høytrykk neste uke, men lavtrykket i nord kan streife de nordligste kyststrøk på Vestlandet og gi mer snø, men dette er usikkert.

Sikkert er det at neste uke blir det lavtrykk og nedbør fra Midt-Norge og nordover.

Disse stedene er det meldt mest snø de neste dagene:

Narvik 37 cm
Grong 22 cm
Målselv 21 cm
Strandafjellet 16 cm
Sunnmørsalpane 15 cm
Harpefossen 14 cm
Stryn 13 cm