SKAVL: Det er viktig å vite hva du gjør om du skal ta en skavl som Erik Finseth her. Foto: Trond Aalde, Oppdal Skisenter
SKAVL: Det er viktig å vite hva du gjør om du skal ta en skavl som Erik Finseth her. Foto: Trond Aalde, Oppdal SkisenterVis mer

Pudderalarmene står i kø

Pudderalarmene frister mange steder, men krever spesiell varsomhet og forholdsregler. Store snømengder og vekslende temperaturforhold har økt skredfaren i fjellet.

|||(Dagbladet): Det blir varmere.

De aller fleste skisteder får plussgrader i løpet av helga.

Det kommer nedbør fra vest, og det øker rasfaren ytterligere.

ADVARSEL: Skianleggene har skilt om at kjøring utenfor merkede løyper skjer på eget ansvar. Foto: Ole C. H. Thomassen
ADVARSEL: Skianleggene har skilt om at kjøring utenfor merkede løyper skjer på eget ansvar. Foto: Ole C. H. Thomassen Vis mer

Heldigvis ser det ut til at det som faller ned kommer som snø, men enkelte lavereliggende skianlegg må også forberede seg på sludd og regn.

Det er Vestlandet, Sunnmøre og deler av Trønderlag som har den største skredfaren grunnet ekstreme snømengder den siste uka.

MetervisSiste uka har Stordal fått 170 cm nysnø, mens Sunnmørsalpane og Stryn har fått150cm. Og varslet for de neste dagene gir mer av det gode.

- Det ser ut til å komme mye snø inn over fjellene, og ifølge Snowfindertjeneste på skiinfo.no vil så mange som åtte skidestinasjoner på Vestlandet og Sunnmøre får mer enn 30cm puddersnø, forteller Espen Schrøder, daglig leder i Skinfo.no.

Omtrent de samme destinasjonene er de som har fått mest snø også de siste 7 dager, så her kommer det til å være fristende pudderopplevelser.

Skredfare- Men vær forsiktig, det er meget stor skredfare mange steder, oppfordrer Espen Schrøder.

- Det er bare en håndfull skianlegg i Norge som er kurset og autoriserte til å rapportere rasfare, så om du har planer om å smake på pudderet utenfor løypene, lytt først til lokale fjellfolk og om de mener det er greit, ta med nødvendig utstyr og hold deg til de sikreste traseene, avslutter Schrøder.