Pulled pork - skikkelig strandmat

På rekordtid har nordmenn fått en ny favorittrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere oppskrifter fra Jan Robin Ektvedt.

(Dagbladet): Helgekos.

Langtidsstekt og mørt svinekjøtt revet i strimler blir bare mer og mer populært, og er retten det søkes mest etter på nettet i øyeblikket.

Pulled pork er i utgangspunktet en amerikansk barbeque-rett som lages ved å grille eller steke svinekjøtt, da helst svinenakke eller bog, på lav temperatur over lang tid.

Kjøttet skal til slutt bli så mørt at det rett og slett kan rives og plukkes fra hverandre.

- Perfekt på stranda - Det er morsomt å lage fordi folk blir så glade når de får mørt kjøtt, sier Jan Robin Ektvedt.

Han tilbereder daglig pulled pork på restauranten Hitchhiker i Oslo, og varierer med å legge de smakfulle kjøttstrimlene i burgere, steamed buns eller i kinesiske pannekaker.

- Dette er perfekt mat å ta med på stranda eller i parken. Sist uke hadde vi masse rester av pulled pork igjen. Vi pakket det i bokser og tok det med på stranda sammen med en pose salat og en pakke med blant annet pannekaker og buns. Så varmet vi det opp, grillet alt tilbehøret, og fylte kjøttet i forskjellige gode ting. Da har du skikkelig hipster-strandmat, smiler Jan Robin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer