Pulled pork - skikkelig strandmat

På rekordtid har nordmenn fått en ny favorittrett.

• Flere oppskrifter fra Jan Robin Ektvedt.

(Dagbladet): Helgekos.

I PANNEKAKE: Jan Robin Ektvedt lager pulled pork i diverse varianter. Her serverer han den i kinesisk pannekake. Foto: METTE MØLLER
PULLED PORK MED STEAMED BUNS: Likner litt på en tykk, hvit lefse, perfekt å fylle med krydrede godsaker som pulled pork eller sprøstekt and. Foto: METTE MØLLER
PULLED PORK I KINESISK PANNEKAKE: Perfekt å lage på forhånd og så varme opp på grillen. Foto: METTE MØLLER
PULLED PORK: Sommerens godbit for deg som liker svinekjøtt. Det skal langtidstilberedes, til det blir så mørt at det rett og slett kan rives og plukkes fra hverandre. Foto: METTE MØLLER

Langtidsstekt og mørt svinekjøtt revet i strimler blir bare mer og mer populært, og er retten det søkes mest etter på nettet i øyeblikket.

Pulled pork er i utgangspunktet en amerikansk barbeque-rett som lages ved å grille eller steke svinekjøtt, da helst svinenakke eller bog, på lav temperatur over lang tid.

PULLED PORK: Sommerens godbit for deg som liker svinekjøtt. Her lager Jan Robin Ektvedt i stand pulled pork i kinesisk pannekake. Foto: METTE MØLLER
PULLED PORK: Sommerens godbit for deg som liker svinekjøtt. Her lager Jan Robin Ektvedt i stand pulled pork i kinesisk pannekake. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Kjøttet skal til slutt bli så mørt at det rett og slett kan rives og plukkes fra hverandre.

- Perfekt på stranda - Det er morsomt å lage fordi folk blir så glade når de får mørt kjøtt, sier Jan Robin Ektvedt.

Han tilbereder daglig pulled pork på restauranten Hitchhiker i Oslo, og varierer med å legge de smakfulle kjøttstrimlene i burgere, steamed buns eller i kinesiske pannekaker.

JAN ROBIN EKTVEDT: Jan Robin Ektvedt er vår nye kokk i vår. En kreativ og ujålete kokk, som liker å kombinere norske råvarer med oppskrifter og krydder fra hele verden. Jan Robin er med på kokkelandslaget, og har bl.a. jobbet som assisterende kjøkkensjef på restaurant Strand. Han har nå startet spisestedet Hitchhiker i Oslo. Foto: NINA HANSEN
JAN ROBIN EKTVEDT: Jan Robin Ektvedt er vår nye kokk i vår. En kreativ og ujålete kokk, som liker å kombinere norske råvarer med oppskrifter og krydder fra hele verden. Jan Robin er med på kokkelandslaget, og har bl.a. jobbet som assisterende kjøkkensjef på restaurant Strand. Han har nå startet spisestedet Hitchhiker i Oslo. Foto: NINA HANSEN Vis mer

- Dette er perfekt mat å ta med på stranda eller i parken. Sist uke hadde vi masse rester av pulled pork igjen. Vi pakket det i bokser og tok det med på stranda sammen med en pose salat og en pakke med blant annet pannekaker og buns. Så varmet vi det opp, grillet alt tilbehøret, og fylte kjøttet i forskjellige gode ting. Da har du skikkelig hipster-strandmat, smiler Jan Robin.

Kinesisk frokostpannekake En av favorittene er jianbing, en kinesisk frokostpannekake som smaker nydelig med pulled pork og salat.

Den er perfekt å lage på forhånd og så varme opp på grillen.

- Pulled pork er noe man må bestemme seg for å lage når man har tid. Så lager man opp masse, og fryser det eller har det i kjøleskapet. Slik blir det langtidsstekte kjøttet egentlig til et raskt og enkelt måltid, sier Jan Robin Ektvedt.

• Les også: Slå deg løs på kjøkkenet med sommerens ferske grønnsaker.