Pusser opp for milliarder

Sjekk hva vi bruker mest penger på.

STILRENT: Heidi Braathen ville ha et kjøkken som var tidløst, åpent og lyst. Og med mye plass til barna. Det er sønnen Marius og kameraten hans, Håvard, glade for.
Foto: Sigurd Fandango
STILRENT: Heidi Braathen ville ha et kjøkken som var tidløst, åpent og lyst. Og med mye plass til barna. Det er sønnen Marius og kameraten hans, Håvard, glade for. Foto: Sigurd Fandango Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet) I år pusser vi opp for rekordhøye 53,3 milliarder kroner. Heidi Braathen (41) og Terje Granum (44) brukte dobbelt så mye på å renovere hele huset som de hadde budsjettert med.

- Det ble mye mer kostbart enn vi hadde planlagt, men det er virkelig verdt det, sier Braathen.

Hun og Granum kjøpte huset i Drammen da de bestemte seg for å bli samboere. De begynte å rive ned innendørs 1.desember i fjor og flyttet inn rett over påske.

Ribbet huset - Huset var skikkelig 70-talls, med oransje vegg-til-vegg tepper, panel på veggene og gammeldagse oppbevaringsskap, sier hun. Hele huset ble ribbet, tepper fjernet, vegger revet og rom utvidet.

- Vi ville ha det moderne, lyst og åpent og funksjonelt. Ikke minst ønsket vi oss mer luft og romfølelse, sier tobarnsmoren. Det 113 kvadratmeter store huset virker mye større etter at de pusset opp, konstaterer hun.

Ennå er de ikke ferdige. Uteplassen står først for tur. Deretter skal det lages TV-stue i kjelleren til de to guttene i huset, Haakon (10) og Marius (12).

På verdenstoppen Stadig flere av oss bruker mer og mer penger på oppussing. Med unntak av i 2009, da folk brukte mindre penger på bolig på grunn av finanskrisa, har beløpet økt årlig, viser tall fra Prognosesenteret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer