HEDER OG ÆRE: Qatar Airways har store problemer med den diplomatiske boikotten av landet, men ble likevel kåret til verdens beste flyselskap i 2017 - stemt fram av de reisende selv. Foto: NTB Scanpix.
HEDER OG ÆRE: Qatar Airways har store problemer med den diplomatiske boikotten av landet, men ble likevel kåret til verdens beste flyselskap i 2017 - stemt fram av de reisende selv. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Qatar er årets flyselskap, men sliter med å få fly dit de vil

Her er de 100 beste.

Den årlige Skytrax-kåringa, der årets flyselskap blant annet utropes, er nettopp avholdt i Paris.

For fjerde gang ble Qatar Airways utropt som vinner av denne anerkjente utmerkelsen, som stemmes fram av de reisende selv.

LUKSUS: Reiser du på førsteklasse med Qatar Airways, kan du blant annet få dobbeltseng. Foto: Qatar Airways
LUKSUS: Reiser du på førsteklasse med Qatar Airways, kan du blant annet få dobbeltseng. Foto: Qatar Airways Vis mer

Qatar Airways, som satser hardt på luksus, har vunnet utmerkelsen tre ganger tidligere.

- Å bli utropt som verdens beste flyselskap, spesielt på denne kristiske tiden, er et sterkt vitnesbyrd på våre passasjerers trofasthet og tillit. Dette er også en anerkjennelse til alt det harde arbeidet alle ansatte i selskapet legger ned hver eneste dag, sier direktør Akbar Al Baker.

Stengt ute

Men formuleringen «denne kritiske tiden», mener han selvsagt den diplomatiske krisen i Gulfen, som har store følger også for lufttrafikken. Nabolandene Saudi-Arabia, Bahrain, Egypt, De forente arabiske emirater og Jemen har brutt de diplomatiske forbindelsene med Qatar på grunn av en påstått Iran-vennlig utenrikspolitikk.

Dette fører til at Qatar Airways har måttet innstille en rekke ruter til disse landene, og heller ikke får fly i nabolandenes luft-territorium, noe som igjen har ført til omlegging av mange internasjonale ruter.

Norwegian best

Skytrax World Airline Award, som er flyselskapenes Oscar-utdeling, fant sted i Paris nylig, og Norwegian reiste hjem med en rekke priser. Blant annet ble selskapet kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanse - for tredje år på rad.

BEST PÅ LAVPRIS: Norwegian er igjen kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanse. Foto: NTB Scanpix
BEST PÅ LAVPRIS: Norwegian er igjen kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det betyr veldig mye for alle oss i Norwegian å bli tildelt disse prisene i år igjen. Jeg vil rette en stor takk til våre passasjerer verden over som har stemt på Norwegian. Dette ville aldri vært mulig uten alle de engasjerte medarbeiderne i Norwegian som hver dag tar hånd om våre passasjerer, sier konsernsjef Bjørn Kjos i en pressemelding, og legger til:

- Vi skal fortsette å gjøre vårt ytterste for å levere det kundene forventer samtidig som vi ekspanderer videre i Europa, USA og andre deler av verden, sier Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian kapret også en 28. plass totalt, og slo med det SAS grundig. SAS oppnådde en 65. plass blant verdens beste flyselskap.

Her kan du se list over verdens 100 beste flyselskap i 2017.