Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Rå hybrider

Hybridkameraene blir stadig bedre. Vi har testet fire av de ferskeste modellene.

HYBRID: Hybridkameraene tilbyr noen fordeler ovenfor tradisjonell speilreflekskameraer. Foto: Panasonic
HYBRID: Hybridkameraene tilbyr noen fordeler ovenfor tradisjonell speilreflekskameraer. Foto: Panasonic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i høst gikk vi i HjemmePC i gang med å teste de nyeste hybridkameraene på markedet. Det viste seg å være lettere sagt enn gjort. Av 6 nye modeller i mellomklassen var det bare to av dem som kunne leveres til test. Dermed måtte vi nøye oss med et par eldre modeller også i testen.

I tillegg til Samsung NX210 og Panasonic G5, så har vi denne gangen også fått med Sony Nex-6 og Nikon 1 V2. Det betyr at vi har en testgruppe på fire ferske hybrider.

Kameraene som ikke har blitt med er Olympus E-PL5, som Olympus fortsatt ikke har fått levert til oss, og Canon EOS M.

Sistnevnte kamera har vi fått inn til test, men for sent til å ferdigteste det. Derfor følger vi opp med en enkelttest av EOS M i løpet av kort tid.

Kameraene i denne testen ligger rundt 6000-kronersmerket. Det plasserer dem ganske midt i middelklassen av hybridkameraer. Det finnes både billigere og dyrere modeller.

Kameraene er testet både ved normalt bruk utendørs, og under mer kontrollerte forhold med testplakater og stativ innendørs. Vi har selvsagt lagt aller mest vekt på bildekvaliteten, men brukervennlighet og funksjonalitet spiller som alltid også en rolle.

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Proff sak Panasonic Lumix G5 er kameraet som både ser og føles mest som et proffkamera i testen. Karakter: 5/6 Produsent: www.panasonic.no Pris: 5190 Lynkjapp småtting Nikon har oppgradert sitt mest avanserte hybridkamera, men er det nok? Karakter: 5/6 Produsent: www.nikon.no Pris: 6990 Enkelt og avansert Samsung NX210 har et litt retro utseende, men under pansret finner du både ypperlig bildekvalitet og innebygget wi-fi. Karakter: 6/6 Produsent: www.samsung.no Pris: 5990 Trådløs hybrid Sony Nex-6 er et hybridkamera for de litt mer avanserte fotoamatørene, og den har innebygget trådløs nettverk. Karakter: 5/6 Produsent: www.sony.no Pris: 7499

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!