Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Rabarbramuffins med smuldretopp

Muffins som gjør alle glade.

OPPSKRIFT MED RABARBRA: Ingunn servers rabarbra fra bloggen minmat.no. Foto: Ingunn Rekstad
OPPSKRIFT MED RABARBRA: Ingunn servers rabarbra fra bloggen minmat.no. Foto: Ingunn Rekstad Vis mer

Saken er skrevet av Ingunn Rekstad, forfatter av bloggen minmiddag.no. MinMiddag.no er en blogg med fokus på enkle, sunne og gode oppskrifter.

Vi er så heldige å ha alle rabarbrars mor i hagen. Den er gigantisk, og har nok stått der i flere tiår. En luksus å ha en slik rabarbra, men jeg føler også et visst press til å bruke denne resursen. Skulle jeg brukt all rabarbraen vi har ville det kunne blitt noen tusen muffins...

Jeg har nettopp lest at det lønner seg å skjære rabarbraen helt ned rundt St.Hans. Før trodde jeg sesongen for rabarbra var offisielt over rundt St.Hans, men nå forstår jeg at man kan ha rabarbra også senere på sommeren, hvis man skjærer den ned. Så det skal jeg nå prøve for første gang. Blir spennende å se om det fører til rabarbragleder også senere i sommer.

Rabarbramuffins er veldig godt, friskt med rabarbra og de er ikke for søte. På toppen er det smuldredeig, som er sprøtt og godt.

ENORM MATGLEDE: Stor rabarbrabusk. Foto: Ingunn Rekstad
ENORM MATGLEDE: Stor rabarbrabusk. Foto: Ingunn Rekstad Vis mer

Les også:

Slik lager du deilige smoothies
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!