+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Multippel Sklerose

Ragna-Elise fikk MS som 11-åring

Da Ragna-Elise var 14 år gammel, sto familien overfor valget om å prøve en ny medisin som enten kunne forbedre tilstanden hennes drastisk, eller i verste fall føre til død.

MS SOM UNG: Ragna-Elise Vestly (24) var bare 11 år gammel da hun fikk MS. Det er få barn som blir rammet av sykdommen, og Ragna-Elise var det første barnet i Norge som fikk en helt ny medisin. Foto: Ida Bergersen
MS SOM UNG: Ragna-Elise Vestly (24) var bare 11 år gammel da hun fikk MS. Det er få barn som blir rammet av sykdommen, og Ragna-Elise var det første barnet i Norge som fikk en helt ny medisin. Foto: Ida BergersenVis mer

Ragna-Elise Eik Vestly (24) kommer gående med et stort smil på jernbanestasjonen i Stokke. Lite tyder på at hun er syk.

En fem minutters biltur senere, forbi noen jorder, skog og hus, er vi fremme i huset hvor Ragna-Elise vokste opp sammen med mor, stefar og en eldre søster. Et bilde av den lokale skogen brer seg over den ene stueveggen. Ragna-Elise har nylig flyttet til Andebu, hvor moren hennes vokste opp.

Mor Elin Katrine Vestly serverer kaffe ved kjøkkenbordet, og forteller om MS-arrangementet hun skal på til helgen. Der skal hun snakke om hvordan det er å være forelder til et barn med MS (Multippel Sklerose).

- Det er vanskelig, men slett ikke umulig, å ha et barn med MS, sier Elin.