RAINDROP CAKE: Er det en kake? Er det gelé? Internettet klarer ikke helt å bestemme seg. Foto: TIM IRELAND
RAINDROP CAKE: Er det en kake? Er det gelé? Internettet klarer ikke helt å bestemme seg. Foto: TIM IRELANDVis mer

Raindrop cake: Den neste store bakedillen?

Søt geléklump tar internett med storm.

Smaken av lett vårregn.

Japanske konditorer har prøvd å gjenskape følelsen i den søteste lille kaken vi har sett: Mizu Shingen Mochi.

Direkte oversatt betyr det «vann - hyposentrum - søt riskake».

Omtrent like forvirrende som å forstå seg på at den dirrende geléklumpen skal kategoriseres som kake.

For kake er det, skal vi tro japanerne.

RAINDROP CAKE: Darren Wong likte de japanske mizu shingen mochi så godt at han bestemte seg for å lage dem, slik at andre også kunne få smake. Nå selger han det på utendørsmarkedet Smorgåsburg i Brooklyn i New York, hver lørdag. Foto: TIA CHIARAMONTE
RAINDROP CAKE: Darren Wong likte de japanske mizu shingen mochi så godt at han bestemte seg for å lage dem, slik at andre også kunne få smake. Nå selger han det på utendørsmarkedet Smorgåsburg i Brooklyn i New York, hver lørdag. Foto: TIA CHIARAMONTE Vis mer

Kanskje ikke så rart at den fikk navnet Raindrop cake, da amerikanske Darren Wong tok med seg oppskriften hjem, og bestemte seg for å selge den søte kaken.

Navnet har det fått fra utseendet, det ser ut som en oppblåst regndråpe.

Kake, sirup, mel Regndråpekaken kommer ikke alene. Tradisjonelt serveres den med ristet soyamel, og en mørk sukkerrørsirup. Det gjør det kanskje lettere for flere å svelge «kake»-stempelet, det blir nesten som en en dekonstruert kake.

Selve kaken er laget av en blanding av mineralvann og agar (vegansk gelatin, mye brukt i molekylærgastronomi) og den serveres avkjølt.

Kaken er skjør, og bør spises med én gang. Etter en halvtimes tid er det bare en liten vannpytt tilbake.

- Det er nesten som en Snapchat dessert, som må nytes i øyeblikket, sier Wong til NYdailynews.

Morsomt triks, inspirert av det molekylærgastronomiske kjøkken: Slik kan du lage kaviar av alt

Hva smaker det? Nettavisen Buzzfeed har smakt på kaken, og skal vi tro kaketesteren smakte det ikke som gelé - men hun ville heller ikke gå så langt som å kalle det en kake.

«Anbefalt! En slags!» lød dommen.

Ønsker du å smake på den lille kladden har du, såvidt vi kan se, foreløpig tre alternativer:

• Dra til Japan
• Besøke Smorgasburg, et utendørs matmarked fra Williamsburg i Brooklyn eller Round k café på Manhattan
• Lage selv.

Vi hadde selv store ambisjoner om å lage dem, men sliter med å få fatt i ristet soyamel.

(Vet du om noen steder som har det i Oslo eller omegn, blir vi veldig glad om du sender oss en mail.)

Mochi er små, søte riskaker eller boller, om du vil - som nesten kan minne mer om lett marsipan i konsistensen. I disse dager konsumeres de under blomstrende kirsebærtrær under den årlige hanamien, vårfesten, i det nordlige Japan. Illustrasjonsfoto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX
Mochi er små, søte riskaker eller boller, om du vil - som nesten kan minne mer om lett marsipan i konsistensen. I disse dager konsumeres de under blomstrende kirsebærtrær under den årlige hanamien, vårfesten, i det nordlige Japan. Illustrasjonsfoto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX Vis mer

Se også test av utstyret som skal gjøre det litt lettere å lage tidligere års bakediller, makroner og whoopie pies.

Under kan du se Instagram-bruker emmymades fremgangsmåte for hvordan du lager raindropcake, full oppskrift finner du på yotubekanalen hennes.