Ramen: Andreas Viestads beste oppskrifter på japansk nudelsuppe

Ramen er mer enn en suppe. Det er en verden i seg selv.

KRAFT:  Ramen er fantastisk mat, men ikke høytidelig mat. Millioner av mennesker spiser ramen hver dag, til lunsj, middag eller nattmat, på vei hjem fra jobb, eller på vei hjem fra fylla. Her ramen med egg og svineknoke. Foto: METTE RANDEM
KRAFT: Ramen er fantastisk mat, men ikke høytidelig mat. Millioner av mennesker spiser ramen hver dag, til lunsj, middag eller nattmat, på vei hjem fra jobb, eller på vei hjem fra fylla. Her ramen med egg og svineknoke. Foto: METTE RANDEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den beste suppa jeg har smakt, var ingen suppe. Og den var så perfekt at det er vanskelig å forstå hvor god den var bare ved å beskrive den.

Det var nudler, et egg, noen små biter kjøtt, litt kålaktige grønnsaker og vårløk og kraft. Men hvilken kraft! Og hvilke nudler!

Og perfekt kokt egg, som fløt utover når jeg kom borti med spisepinnene. Og grønnsaker som ga akkurat passe spiss, og rødlig svinekjøtt som var akkurat passe salt og samtidig litt søtt.

En egen verden - Herregud, jeg visste ikke at suppe kunne være så godt, kommenterte jeg til min venn Moa, som hadde tatt meg med til Yurakusho, et bitte lite spisested under en t-baneovergang i Shibuya.

- Ikke suppe! Ramen! Det blir feil å kalle det suppe. Ramen er en verden i seg selv.

Vi betalte og gikk. Mindre enn tjue minutter etter at jeg hadde uttalt at jeg var litt småsulten, og Moa hadde vist meg til nærmeste ramensted, var vi ute på gata igjen.

Se Jan Robin Ektvedts oppskrift på porl belly ramen

Hverdagsmat Da vi var kommet femti meter snudde jeg meg, men det var ikke lenger mulig å se forskjell på stedet der vi hadde vært og alle de nesten identisk utseende nabostedene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer