Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Rangerer Norge blant verdens ti sikreste land

Men Spania er best for turister. 

SCORER HØYT: Ifølge World Economic Forum er Norge verdens sjuende sikreste turistdestinasjon. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
SCORER HØYT: Ifølge World Economic Forum er Norge verdens sjuende sikreste turistdestinasjon. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Annen hvert år rangerer World Economic Forum verdens turistnasjoner basert på flere grundig undersøkte parametre.

Rapporten - med navnet «The Travel & Tourism Competitiveness Report 2017», er meget omfattende, og har tatt seg 14 forskjellige parametre i de forskjellige nasjonale økonomiene for å komme fram til en endelig indeks over de forskjellige landenes egnethet som turistnasjon.

Rapporten for 2017 ble nylig offentliggjort, men samme vinner som forrige gang - i 2015.

Spania best

Totalindeksen toppes av Spania, foran Frankrike, Tyskland, Japan, Storbritannia og USA. Norge kommer høyest av de nordiske landene med en 18. plass - opp to plasser fra siste måling.

BEST: Spania kåres igjen som verdens beste turistland når alle parametre legges sammen. 
BEST: Spania kåres igjen som verdens beste turistland når alle parametre legges sammen.  Vis mer

Et av parameterne undersøkelsen bygger på er «sikkerhet og trygghet». Her gjør Norge det bra, og er oppe på en sjuende plass. I følge rapporten er Finland verdens tryggeste land.

Det er verdt å merke seg at under «helse og hygiene» havner Norge helt nede på en 22. plass, men også her er vi foran Sverige og Danmark.

Svekkes av prisnivået

Når det gjelder «internasjonal åpenhet», er det derimot omvendt. Både Sverige og Danmark rangeres foran Norge, som havner helt nede på en 36. plass. Verst i klassen på dette feltet er for øvrig Jemen.

Og skikkelig ille blir det når vi kommer til kapittelet om «konkuransevne på pris». Norge plasseres på en 131. plass av 136 nasjoner. Bare Sveits, Storbritannia, Barbados, Israel og Island rangeres lavere.

«Bærekraftig miljø» er også et av parameterne nasjonene måles på i undersøkelsen, og her er Norge tredje best i verden, etter Sveits og Østerrike.