Raser ikke denne kaka sammen, har du gjort det feil

Vil uansett aldri bli noen voldsom skjønnhet. Se video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jeg er, som veldig mange med meg, veldig svak for sjokoladekake. I alle mulige varianter.

Lyse og mørke, saftige og litt tørrere, både med og uten glasur.

En av de sjokoladekakene som jeg bestandig kommer tilbake til, er en uten hvetemel i seg. Det gir en helt spesiell luftighet i kaken.

Den melfrie kaken vil aldri bli noen voldsom skjønnhet fordi den bestandig ramler sammen når du tar den ut av stekeovnen, men det er en del av sjarmen.

Kan du lage en kake i kakeform, er det også mulig å lage muffins av det, er mitt kakemotto.

Her er sjokoladekaken omformet til muffins.

Sjokolademuffins med sjokoladeis 12 muffins50 g smør125 g mørk kokesjokolade4 egg75 g sukkerSjokoladeis til servering

Framgangsmåte Sett stekeovnen på 160 grader og kle et muffinsbrett med muffinsformer eller smør dem med litt smør.

Smelt sammen smør og sjokolade i mikrobølgeovn eller over vannbad. Vannbad er når du koker opp litt vann i en kasserolle og så henger en bolle over, som ikke når ned i vannet, hvor sjokoladen og smøret er. Ta det av varmen og rør det sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer