Raser ikke denne kaka sammen, har du gjort det feil

Vil uansett aldri bli noen voldsom skjønnhet. Se video.

(Dagbladet): Jeg er, som veldig mange med meg, veldig svak for sjokoladekake. I alle mulige varianter.

Lyse og mørke, saftige og litt tørrere, både med og uten glasur.

En av de sjokoladekakene som jeg bestandig kommer tilbake til, er en uten hvetemel i seg. Det gir en helt spesiell luftighet i kaken.

Den melfrie kaken vil aldri bli noen voldsom skjønnhet fordi den bestandig ramler sammen når du tar den ut av stekeovnen, men det er en del av sjarmen.

Kan du lage en kake i kakeform, er det også mulig å lage muffins av det, er mitt kakemotto.

Her er sjokoladekaken omformet til muffins.

Sjokolademuffins med sjokoladeis 12 muffins
50 g smør
125 g mørk kokesjokolade
4 egg
75 g sukker
Sjokoladeis til servering

Framgangsmåte Sett stekeovnen på 160 grader og kle et muffinsbrett med muffinsformer eller smør dem med litt smør.

Smelt sammen smør og sjokolade i mikrobølgeovn eller over vannbad. Vannbad er når du koker opp litt vann i en kasserolle og så henger en bolle over, som ikke når ned i vannet, hvor sjokoladen og smøret er. Ta det av varmen og rør det sammen.

Del eggene og ha eggehvitene i miksmasteren. Pisk til det begynner å danne seg hvite topper. Da tilsetter du halvparten av sukkeret og pisker videre til de har blitt stive. Ha dem over i en annen bolle.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ha eggeplommene og resten av sukkeret i miksmasterbollen og pisk det til eggedosis, det tar 6-7 minutter. Hell så i den smeltede sjokoladeblandingen mens mikseren fremdeles går.

Til slutt skjærer du inn de stivpiskede eggehvitene. Ta først en klatt og rør den skikkelig inn før du har i resten av eggehvitene og rører dem inn med store og kontante bevegelser.

Fordel røra i de 12 muffinsformene.

Sett brettet på nederste rille i stekeovnen og stek i 22-25 minutter. La dem avkjøles på en bakerist.

Så snart de har blitt lunkne, er de klare for servering.

Lag kuler av sjokoladeisen og legg midt i hver muffins.

Det er også veldig godt med pisken kremfløte i stedet for isen.

Flere oppskrifter og tips finner du på frutimian.no.