Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Raser mot gjenåpning av omstridt tigerpark

TIGER-POSERING: I Tiger-templet utenfor Bangkok kan turistene posere med levende voksne tigre. Dyrevernere raser mot at parken nå skal åpne igjen. Foto: Reuters / NTB Scanpix
TIGER-POSERING: I Tiger-templet utenfor Bangkok kan turistene posere med levende voksne tigre. Dyrevernere raser mot at parken nå skal åpne igjen. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

I 2015 stengte det omstridte Tiger-templet i Bangkok. Mange reiste dit for å ta selfier med de store kattedyrene, og hadde du flaks fikk du også klappe en tigerunge.

Men attraksjonen var ikke bare populær. Den fikk mye kritikk for dyremishandling, og da den ble stengt - etter pålegg fra myndighetene - fant politiet flere døde dyr.

Tiger-templet ble blant annet beskyldt for å drive med ulovlig avl av tigre, for å dope ned dyrene og «straffe» dem med smerte om de opptrådte på «uønsket vis», men benektet dette på det sterkeste.

147 levende tigre ble tatt hånd om av myndighetene.

BEDØVD: Da tigerparken ble stengt, måtte myndighetene ta seg av langt over hundre tigre. Nå skal parken åpne igjen utenfor Bangkok. Foto: Reuters / NTB Scanpix
BEDØVD: Da tigerparken ble stengt, måtte myndighetene ta seg av langt over hundre tigre. Nå skal parken åpne igjen utenfor Bangkok. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Men nå er eieren av Tiger-templet i gang med å bygge et nytt anlegg, og har fått en midlertidig tillatelse til å drive dyrepark. Parken, som foruten tigre også inneholder elefanter, åpner 1. mai og ligger i Kanchanaburi, to timers kjøring utenfor Bangkok.

parkens hjemmeside fristes turistene blant annet med at de kan få gi tåteflaske til tigerunger og posere med sovende voksne tigre.

Det bekymrer dyrevenner over hele verden.

- Turistene ser ikke baksiden av virksomheten. De ser ikke alle lidelsene som tigrene utsettes for. Turistene kommer til å møtes av en virksomhet som bygger på dyreplageri, sier generalsekretær i World Animal Protection Sverige, Roger Pettersson, til Expressen.

Han sier at organisasjonen er i ferd med å overlevere en protest signert av 212 000 dyrevenner over hele verden mot at parken skal få åpne.