Forsøpling:

Raser mot Syden-turistene:
- Helt ute av kontroll

Finner maling i ørkenen og graffiti på fjellene.

POPULÆRT: Gran Canaria er et populært feriested for soltørste nordmenn. Men turismen fører med seg store miljøutfordringer, noe de lokale myndighetene nå har sett seg leie på. Her fra stranda i Amadores. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock
POPULÆRT: Gran Canaria er et populært feriested for soltørste nordmenn. Men turismen fører med seg store miljøutfordringer, noe de lokale myndighetene nå har sett seg leie på. Her fra stranda i Amadores. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er mer enn 150 år siden de første turistene la sin elsk på Kanariøyene, og med sol og varme året rundt, har øygruppa med tiden blitt en av nordmenn og andre nord-europeeres mest populære feriedestinasjoner.

Men å være et av verdens mest populære turistmål, har også en klar bakside.

Nå har en lokal organisasjon sett seg lei turistenes ødeleggelse av naturen på øygruppa, og håper turister på sikt vil få høye bøter dersom de blir tatt i å forsøple, eller ødelegge naturen på annet vis.

Graffiti og maling

Ifølge den lokale avisa Diario de Avisos er det særlig øyene Tenerife og Gran Canaria som sliter med store miljøutfordringer som følge av turismen. Gjennom en kampanje på Facebook, har den ideelle organisasjonen Telesforo Bravo-Juan Coellos fått tilsendt en rekke bilder som dokumenterer ødeleggelsene.

I Maspalomas kjente sanddyner på Gran Canaria, er det blant annet blitt dokumentert tilfeller av graffiti og maling i sanden. Det antas at dette blir gjort for at turistene lettere skal finne veien tilbake.

På naboøya Tenerife er det på vulkanen Teide i tillegg funnet inngravinger i fjellet og store steinformasjoner som lages ved hjelp av de vulkanske steinene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer