Turistforeningens nye designhytter:

- Reaksjonene har vært veldig sterke

Det er bedre snøforhold i fjellet enn må mange år. Turistforeningen lokker med flere nye turisthytter før påske. Men ikke alle er like glad for det moderne designet mange av dem har fått.

Utsikt med innsikt: Nye Skålabu i Loen i Sogn og Fjordane bader i kveldssol. Nå er det klart for påskeinnrykket. Foto: Frikk H. Fossdal/Turistforeningen
Utsikt med innsikt: Nye Skålabu i Loen i Sogn og Fjordane bader i kveldssol. Nå er det klart for påskeinnrykket. Foto: Frikk H. Fossdal/Turistforeningen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Neste uke starter påska. Og det er ikke for sent å planlegge påsketur i fjellet selv om du er seint ute.

Turistforeningen er klare for den store påskeutfarten, og med mye snø og stabil vinter mange steder i landet ventes det rekordbesøk i fjellet.Men ikke alle liker at Turistforeningen har valgt å bygge flere av de nye hyttene sine i et splitter nytt og moderne design.

- Sterke reaksjoner

- Det er spesielt en del eldre menn som har reagert negativt. Noen av dem har et langvarig forhold til DNT og dugnadsarbeid på hyttene våre. Og reaksjonene har vært til dels veldig sterke, sier Anne Mari Aamelfot Hjelle, fagsjef for naturforvaltning i DNT.

- Jeg har jobbet mye med disse hyttene, og vi har, siden den første hytta på Krokan i Rjukan og frem til i dag, endret mye på design og funksjonalitet gjennom årenes løp. Det har vi gjort også denne gangen, forteller Aamelflot Hjelle.

- Det handler om at vi ønsker å få naturen mer inn i hyttene, via store vinduer. Og vi vil ha funksjonelle hytter som enten passer godt inn i naturen eller som bryter og blir kontrastrike. Vi opplever at lokalbefolkningen er positive, mens folk som bor langt unna ofte har sterkest mening i negativ retning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer