Redskapet grillmesteren ikke klarer seg uten

Med et digitalt steketermometer får du perfekt resultat, hver gang.

STEKETERMOMETER: Det finnes mange å velge mellom, og de brukes på litt forskjellig måte, ifølge Nykvist. Foto: ANDERS S. FOUGNER
STEKETERMOMETER: Det finnes mange å velge mellom, og de brukes på litt forskjellig måte, ifølge Nykvist. Foto: ANDERS S. FOUGNER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- For å få et perfekt resultat på grillen, vil jeg at du skal bruke steketermometer, uansett om du griller kjøtt eller fisk, sier Jan Ivar Nykvist, norgesmester i grilling.

Hvilket termometer du velger er opp til deg, men Nykvist har ett kriterie:

- Det viktigste er at du bruker et digitalt steketermometer som gjør at du får nøyaktig temperatur, og et likt resultat hver gang.

I videoen over viser han et par ulike varianter av steketermometer.

Dinside har testet iGrill - steketermometeret som snakker med iPhone og iPad.

Slik bruker du steketermometeret

Steketermometeret skal brukes for å måle kjernetemperaturen, altså hvor varmt kjøttet eller fisken er innerst - i midten.

Hvor er midten på en fugl? Eller fisk?

Du kommer langt med litt sunn fornuft, men her er et par pekepinner på hvordan du tar tempen på maten:

Stikk termometeret inn der kjøttstykket er på sitt tykkeste. Stikk inn fra kortenden, ikke fra toppen, så er sjansen mindre for å treffe stekeplaten. Må du stikke fra toppen? Pass på at du ikke stikker for langt inn, slik at steketermometeret kommer borti stekeplaten eller -formen. Steker du kjøtt på beinet, stikk inn i nærheten av beinet, da dette er det siste som blir stekt, men pass på at det ikke berører beinet, da avlesningen ikke vil bli riktig.

Siemens' nye komfyrserie IQ700 har et innebygget steketermometer med tre målepunkt, nettopp for å sørge for at du treffer. Temperaturen som vises vil alltid være den laveste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer