Regningene som tar knekken på økonomien

Her er løsningene for deg som stadig går på en smell.

DYRT: En større tannlegebehandling, reparasjon av bilen eller ny vaskemaskin? Mangler du en buffer til uforutsette utgifter, kan slike regninger fort ta knekken på økonomien din. Løsningen er å ha tilstrekkelig buffer når noe ryker.  Foto: KIM JANSSON / OLE PETTER B. STOKKE / DINSIDE.NO
DYRT: En større tannlegebehandling, reparasjon av bilen eller ny vaskemaskin? Mangler du en buffer til uforutsette utgifter, kan slike regninger fort ta knekken på økonomien din. Løsningen er å ha tilstrekkelig buffer når noe ryker. Foto: KIM JANSSON / OLE PETTER B. STOKKE / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DinSide: Det er en gjengs anbefaling at man bør ha en økonomisk buffer til uforutsette utgifter. Pengene må være lett tilgjengelige når du trenger ny vaskemaskin, skal reparere bilen eller lignende. Og for mange av oss er ikke tom konto et vanlig problem. Hele 58 prosent går aldri tom før lønningsdag.

Men det er forskjell på tom konto, og lite igjen.

For tar vi utgangspunkt i en buffer på to netto månedslønner, som ofte er anbefalt, betyr det at en familie med én million i samlet årsinntekt bør ha om lag 115 000 kroner på sparekontoen.

Størrelse avhenger av livssituasjon En buffer bør man altså ha, men hvor stor den være?

Rådene fra banker og forbrukerøkonomer DinSide har snakket med, varierer.

Mens forbrukerøkonom, Magne Gundersen, i SpareBank 1 anbefaler én til to netto månedslønner, har Christine Warloe, forbrukerøkonom i Nordea, tidligere uttalt til DinSide at ansatte i utsatte bransjer bør ha så mye som seks måneders lønn i buffer.

En spareøvelse som kan være svært krevende for mange. Særlig for unge i etableringsfasen, som kanskje har strukket seg vel langt ved kjøp av bolig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer