Ap blir jokeren i kampen for å stoppe økt reiselivsmoms

Reise-Kristin frir til Jonas for å stoppe momsøkning

Venstre og Senterpartiet har signalisert brudd med regjeringens forslag.

HÅPER: Kristin Krohn Devold, direktør i NHO Reiseliv, håper Arbederirpartiet blokkerer regjeringens forlsag om å øke reiselivsmomsen. Foto: Per Sollermann / NHO
HÅPER: Kristin Krohn Devold, direktør i NHO Reiseliv, håper Arbederirpartiet blokkerer regjeringens forlsag om å øke reiselivsmomsen. Foto: Per Sollermann / NHO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I forslaget til statsbudsjett for 2018 har Høyre/Frp-regjeringen lagt inn et forslag om å heve den såkalte lavmomsen fra 10 til 12 prosent. Det vil ramme norsk reiseliv som er undergitt denne merverdiavgiften og har ført til både sinne og oppgitthet i bransjen.

Regjeringen blir blant annet beskyldt for å svikte en vekstnæring og vanskeliggjøre videre vekst, ny verdiskapning og opprettelse av nye arbeidsplasser.

Men reiselivet gir seg ikke uten kamp, og arbeidsgiverorganisasjonene og reiselivsaktørene selv arbeider intenst for å hindre at forslaget får politisk flertall i Stortinget.

For tiden gjennomføres det en intens lobbyvirksomhet på Stortinget der NHO Reiseliv og representanter for lokale reiselivsbedrifter gjennomfører møter med sine lokale folkevalgte.

Venstre sier nei

- Vi vil gi stor honnør til alle medlemmer som er med på fylkesbenkmøtene. De er utrolig viktige i dette arbeidet, ikke minst for å vise politikerne hvilke negative utslag økt momSs vil få for norsk reiseliv, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Men kan det føre fram? Kristin Krohn Devold, tidligere Høyre-statsråd, er optimistisk og oppfordrer til videre innsats for å stoppe forslaget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer