Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Reiseforsikringen dekker ikke streikeproblemer

Kontakt fly- eller turoperatøren, råder forsikringsselskapene.

KAN SITTE FAST: Turister på vei til Hellas kan sitte fast som følge av streiken. Foto: TORMOD HAUGSTAD / Dagbladet
KAN SITTE FAST: Turister på vei til Hellas kan sitte fast som følge av streiken. Foto: TORMOD HAUGSTAD / Dagbladet Vis mer

Forsikringen fra Europeiske, som er det største reiseforsikringsselskapet i Norge, omfatter ikke tap, skade eller utgifter som direkte eller indirekte har sammenheng med streik, lockout eller en annen form for arbeidskonflikt som inntreffer når du er på reise.

- Det er åpenbart snakk om en kaotisk situasjon, men det vil utgjøre en altfor stor og uoversiktlig risiko å ta høyde for arbeidskonflikter som oppstår i verden. Det vil gi en altfor dyr forsikringspris, sier assisterende informasjonssjef Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske Reiseforsikring.

- Reisende som står overfor problemer, bør kontakte flyoperatøren eller reiseselskapet, oppfordrer Vennesland.

Det samme rådet har Gjensidige, som heller ikke dekker utgifter som følge av arbeidskonflikter.

Den 48 timer lange generalstreiken i Hellas avsluttes i dag.

Den har foregått i de største byene, spesielt i Aten. Det er ventet flere streiker utover sommeren, ifølge den norske ambassaden.

Følges tett Apollo har for øyeblikket over 8.000 nordmenn på ferie i Hellas, Ving har rundt 6.000 og Star Tour har i underkant av 4.000 reisende i landet.

Informasjonssjef i Star Tour, Elisabeth Larsen-Vonstett, forteller at deres oppfatning er at ting går rolig for seg.

- Vi ser en stor forskjell fra det som foregår i Aten i forhold til ferielivet på øyene. Situasjonen følges tett, for det er vanskelig å spå hva som vil skje videre, sier Larsen-Vonstett.

Også informasjonssjef i Apollo, Helen Begby, forteller om forskjellige rapporter fra de greske øyene.

- Foreløpig har vi ikke fått beskjed om noen pengemessige problemer, det ser ut som minibankene er trygge. Vi holder stadig et øye med tilgangen på penger, men til nå er det fremdeles mange private banker som ikke er i streik, sier Begby.

Hun legger til at den største utfordringen vil dukke opp for øylofferne. Spesielt gjelder dette båttrafikken, og ruten Pireus-Aten.

- Mitt beste tips vil være å smøre seg med tålmodighet, holde seg oppdatert og ta kontakt med lokale reiseselskap, sier Begby.

Færre flyforsinkelser Det har vært forsinkelser på rundt én time for alle reiseselskapene onsdag.

Flyplasspersonell i Hellas har varslet punktstreiker, men dette går ikke i nevneverdig grad utover reisende fra Norge.

Det ser ut til at flyforsinkelsene vil avta i løpet av morgendagen.

- På tross av uvissheten rundt hva som vil skje videre, er det nærliggende å tro at situasjonen vil stabilisere seg i løpet av morgendagen, sier Begby.

Også salgs- og driftsdirektør i Ving, Marie-Anne Zachrisson, forteller om en forventet forsinkelse i morgen, men legger til at det utover dette ikke er noe som tilsier at flyforsinkelsene vil vedvare.

(NTB)