Cruise:

Reiselivsdirektør slår alarm etter disse bildene

Fjord-Norge fylles av turister og eksos.

BLANT VERDENS STØRSTE: Forrige uke ankom verdens femte største cruise, MSC Meraviglia, Geirangerfjorden i Møre og Romsdal. Ekspertene advarer mot farlig luft som følge av de enorme utslippene. Foto/video: Finn Magne Grande Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GEIRANGER (Dagbladet): Populære norske fjorder opplever rush av cruiseskip. Turister fra hele verden lar seg lokke til å besøke rene norske fjorder. Vakre bilder fra sosiale medier og turistbrosjyrer fristet dem til å grave dypt i lommene for å få oppleve «Norway - Powered by nature».

Men virkeligheten er ofte annerledes og idyllen slår sprekker. Og nå trykker også reiselivsbransjen på alarmknappen etter at populære fjordområder, som verdensarvbygda Geiranger, blir fylt av giftig røyk. Nå frykter de at Geiranger skal bli mer kjent for forurensing enn for ren luft.Ca 300 000 cruiseturister besøker Geiranger i Møre og Romsdal i sommer. Dette er en tredel av den samlede turisttrafikken til bygda. Geiranger har 230 fastboende!

Må bort

- Bilder fra trange fjorder med mye forurensing er noe vi ønsker å få bort, og dette mener vi rederiene sammen med leverandørindustrien må løse framover, sier Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, etter at hun får se Dagbladets bilder fra røyklagte Geiranger.

- Målet må være å få ned størrelsen på både potensielt helseskadelig forurensing og visuell forurensing. Vi vet at det jobbes med, og vi har håp om bedring i åra som kommer, sier reiselivsdirektøren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer