Statsbudsjettet

Reiselivsnæringen raser mot høyere moms: - Gambler med arbeisplasser

- Svekker konkurranseevnen.

MOMSSJOKK: Regjeringen foreslår i statsbudsjettet å øke reiselivsmomsen fra ti til tolv prosent. Det er NHOs Reiseliv-sjef Kristin Krohn Devold negativ til. Video: NHO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norsk reiseliv er både skuffet og forbannet over regjeringens forslag om å øke lavmomsen fra 10 til 12 prosent.

- Her straffer regjeringen en næring som har skapt arbeidsplasser, og som allerede har presset lønnsomhet. Dette vil ramme bedriftseiere og arbeidsplasser i distriktene hardest. Momsøkningen er uventet og trist for en næring som har jobbet så hardt, sier Kristin Krohn Devold, direktør i NHO Reiseliv.

Norsk reiselivsnæring har hatt en sterk vekst de siste fire årene, og særlig har tilstrømmingen av utenlandske turister vist en gledelig økning. Den varslede momsøkningen kan sette en stopper for den gode utviklingen, frykter Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør for Scandic-kjeden.

- Vi fikk ingen signaler om dette i løpet av valgkampen. I stedet snakket regjeringen varmt om vår bransje, og det vi har klart å få til, nemlig å skape vekst og et bedre fotfeste.

Kjepper i hjulene

- I stedet stikker de med dette kjepper i hjulene for en hel næring. Spesielt mange små og marginale bedrifter vil få problemer med dette.

- Reiselivsnæringen er kanskje den viktigste arbeidsplassen når vi snakker om ungdom, kvinner og integrering, spesielt i distriktene. Vi representerer 160 000 årsverk og har vært i vekst. Dette forslaget er både distriktsfiendtlig og utfordrer utviklingen, sier Steen-Mevold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer