Rekordhøyt nybilsalg

Norsk bilbransje kan juble. Høyeste tallet siden 1986.

 REKORD:  I april ble det registrert 13.988 nye personbiler i Norge. Det er det høyeste tallet siden 1986. Foto: Petter Handeland/Vi Menn Bil
REKORD: I april ble det registrert 13.988 nye personbiler i Norge. Det er det høyeste tallet siden 1986. Foto: Petter Handeland/Vi Menn BilVis mer

I april ble det registrert 13.988 nye personbiler i Norge. Det er det høyeste tallet siden 1986, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OVF). I mai og juni var nyregistreringene noe lavere enn i de samme to månedene i fjor, men fortsatt betydelig høyere enn gjennomsnittet for de siste ti årene, skriver Dagens Næringsliv.

- Det går godt med nybilsalget, og vi tror salget stabiliserer seg på et høyt nivå i år, sier kommunikasjonssjef Egil Steinsland i Norges Bilbransjeforbund.

Mens nybilsalget i Norge går så det suser, er situasjonen motsatt i resten av Europa. Nybilsalget i Europa var i første halvår i år det dårligste siden 1993, og i eurolandene har ikke nybilsalget vært så lavt siden statistikkføringen startet i 1990.

Daglig leder Jon Meiner i Møller Bil Ensjø er gledelig overrasket over salgsøkningen her hjemme.

- I første halvår er det blitt undertegnet rundt 5 prosent flere kjøpekontrakter enn samme periode i fjor, sier han.

Meiner tror veksten i markedet vil flate noe ut, men ser ingen grunn til å tro at dårlige tider vil skylle inn over det norske nybilmarkedet. Kjøpekraftsvekst, høy forbrukertillit og et gunstig rentenivå er positive faktorer som bidrar til å holde salget stabilt på et høyt nivå, tror han.

- I tillegg fører mer miljøvennlige biler til at skatte- og avgiftssatsene i praksis har kommet mye ned i løpet av de siste årene, sier Meiner.
(NTB)