Norske ferievaner:

Rekordmange vil leie hytter og feriehus

Utleiemarkedet koker, sommer som vinter. Vi vil leie både hjemme i Norge og i utlandet.

POPULÆRT: Det er mer populært enn noen sinne å leie hytte i de populære norske fjelldetinasjonene. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
POPULÆRT: Det er mer populært enn noen sinne å leie hytte i de populære norske fjelldetinasjonene. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- I 2016 besøkte nesten en halv million nordmenn Finns tjeneste for utleie av feriehus og hytter hver måned. Det er en økning på 40 prosent fra året før, sier Terje Berge, kommersiell direktør i Finn, til Dagbladet.

Han registrerer at første kvartal, altså vinteren, er den aller mest populære perioden for å leie seg et feriested. I januar, februar og mars i fjor hadde utleiesidene 2,5 millioner besøk.

- Det er de mest kjente fjell- og skidestinasjonene i Norge som er mest populære for utleie, men vi ser også at det søkes mer på destinasjoner også i sydligere strøk, sier han.

Det samme opplever Novasol, Europas største aktør på utleiemarkedet av hytter og feriehus.

- Antall bestillinger for kommende sesong er drøyt ti prosent høyere enn ved forrige årsskifte, sier Pia Buen, Novasols norske sjef.

- Vi ser at etterspørselen etter ferieboliger langt sør i Europa øker betraktelig. Både Spania, Kroatia og Italia tilhører nå nordmenns topp fem når det gjelder foretrukne destinasjoner, sier hun.

De to øvrige landene som utgjør denne fem på topp lista er Danmark - og Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer