Ferie

Rekordmange vil på høstferie - vi presser sommeren til det ytterste

Reisebyråene melder om stor økning.

SISTE REST: Rekordmange nordmenn har meldt at de skal på høstferie. Mange velger Middelhavet, der det fortsatt er godt og sommervarmt, som her på Kreta. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
SISTE REST: Rekordmange nordmenn har meldt at de skal på høstferie. Mange velger Middelhavet, der det fortsatt er godt og sommervarmt, som her på Kreta. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den rekordvarme sommeren i Sør-Norge ser ikke ut til å ha vært nok. Flere nordmenn enn noen gang vil ha enda mer sol, og trekker sørover i høstferien som er rett rundt hjørnet.

En undersøkelse Virke Reise har gjennomført, viser at over halvparten av dem som oppgir at de skal ha høstferie, velger seg et reisemål i utlandet.

34 prosent av alle spurte i denne befolkningsundersøkelsen sier at de skal ha høstferie i en eller annen form.

Solgaranti før vinteren

- Vi forskyver sommerfølelsen så langt inn i høste som vi kan. Vi ser en tendens til at mange sparer opp noen feriedager med «solgaranti» før vinteren setter inn, sier Astrid Bergmål, daglig leder i Virke Reise utland.

Tallene hun presenterer, understøttes av de største reisetilbyderne. TUI alene melder om 30 prosents vekst fra forrige høstferie hva gjelder bestilte reiser. Trenden er den samme hos Apollo og Ving.

31 prosent av dem som har valgt seg høstferie i utlandet, oppgir at sol og bading er et av de viktigste formålene med ferien. Aller viktigst er det imidlertid å være familie og venner (56 prosent).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer