Rekordtidlig skistart

Vinteren har kommet mange steder i landet. Flere skisentre åpner allerede denne helga. 

TIDLIG ÅPNING: Vi er fortsatt bare i første halvdel av november, men en rekke skisentre er allerede klare til å sette i gang heisene sine denne helga. Til glede for både store og små.
 Foto: NTB Scanpix<div><br></div>
TIDLIG ÅPNING: Vi er fortsatt bare i første halvdel av november, men en rekke skisentre er allerede klare til å sette i gang heisene sine denne helga. Til glede for både store og små. Foto: NTB Scanpix

Vis mer

Dagbladet har tatt en ringerunde til flere av de sentrale skistedene i landet. Der er det hektisk aktivitet med hardkjør av snøkanoner og preparering døgnet rundt. Rekordmange alpinbakker åpner allerede denne helga.

Har du heller lyst til å prøve langrennsskiene, er ikke det noe problem heller.

slik står det til i ski-Norge akkurat nå:

Hemsedal

De første bakkene åpnet i går, og flere kommer fortløpende. Denne helgen er fire bakker og tre heiser åpne, med til sammen 2700 meter bakke.

- Den siste uken har vært perfekt med snøfall og kulde, og ifølge langtidsvarselet blir det kjølige været liggende. I Hemsedal åpner vi Hollvin Ekspress med Hemsedalsløypa og Trolløypa i barneområdet. Med gode forhold for snøproduksjon åpner vi flere bakker etter hvert som de blir klare, sier Kenneth Larsen, markedsansvarlig i SkiStar Hemsedal.

Også de første langrennsløypene åpnet i Hemsedal denne helga.

Gålå

Har fått bra med natursnø, og åpner de første alpinbakkene i dag. Flere av turløypene er kjørt opp, til glede for langrennsentusuiastene.

Hafjell/Kvitfjell

Snøkanonene har jobbet på høygir dem siste dagene, og begge anleggene åpner denne helga. På Hafjell er det riktignok bare toppen av anlegget som er åpent, men forholdene er mer enn gode nok til å få kjørt på ski.

Trysil

Åpnet de første bakkene i går og i dag.

- Vi har 2500 kilometer voksenløype samt barnebakken åpen. De siste to ukene har vi hatt flotte forhold for snøproduksjon, og det er første gang på fem år vi kan åpne så tidlig som nå, sier driftssjef Jan Linstad til Dagbladet, Allerede til uka vil Trysil åpne flere bakker.

Oppdal

Produserer snø på harde livet og planlegger å åpne tre bakker neste helg.

Stranda

Venter fortsatt på nok snø.

Voss

- Det er hvitt på Voss! Oppe i høyden er det allerede flotte turmuligheter i fine løyper med 30 centimeter nysnø. Og vi jobber på spreng med snøproduksjon for å åpne alpinbakkene. Planen er å åpne den første helga i desember, men blir været like gunstig framover har vi et håp om å kunne åpne deler av anlegget allerede neste helg, sier kontorleder Karethe Solstad i skianlegget til Dagbladet.

Narvik

Har startet snøproduksjon og planlegger åpning om lag 5. desember.

Norefjell

De første heisene åpner i dag, og det er allerede kjørt opp noen kilometer med langrennsløyper.

Oslo

Grefsenkollen og Trollvann åpner denne helga, Oslo Vinterpark på Tryvann tar sikte på å åpne deler av anlegget førstkommende onsdag.

Prepareringen av langrennsløypene i Marka er også i full gang.

Sjusjøen

Langrennsparadiset sentralt plassert på Østlandet har minst 35 centimeter nysnø, og løypemaskinene går for fullt.

- Vi har fått kjørt opp om lag 60 kilometer med løyper så langt, og jobber fortløpende med mer. Forholdene er veldig gode, sier løypeansvarlig Johannes Haukåssveen til Dagbladet.

Geilo

Sonjaløypa og tidlig-snø parken i Havsdalen er åpen for alle fra i dag. Flere bakker åpner fortløpende.

Hovden

Planlegger for åpning den 25.november, men holder kulda seg er det mulig starten kan framskyndes til 18.november.

Røldal

Er i full gang med snøproduksjon og forventer masse natursnø kommende uke. Planen er å åpne alpinanlegget senest 26. november.

ENDELIG SKIFØRE: Mette Gundersen fra Røyken valgte Beitostølen framfor Spania denne uka, og angrer ikke. Skimetropolen har allerede flere mil med langrennsløyper ferdig.
ENDELIG SKIFØRE: Mette Gundersen fra Røyken valgte Beitostølen framfor Spania denne uka, og angrer ikke. Skimetropolen har allerede flere mil med langrennsløyper ferdig.

Vis mer

Beitostølen

- En gledelig tidlig sesongstart hos oss. Vi åpnet den første heisen på snø fra i fjor forrige helg og denne helga åpner to heiser til I Raudalen er det også forhold, men det anlegget er forbeholdt treningsgrupper denne helga, sier administrerende direktør Atle Hovi ved Beitostølen Resort til Dagbladet.

Han legger til:

- Dessuten har vi 39 kilometer med preppede langrennsløyper klare til bruk.

Rauland

Åpner 7 kilometer langrennsløype denne helga. Alpinbakkene åpner et planen de etappevis de to neste helgene.

Skeikampen /Gausdal

- Her er det full vinter, og det er allerede preparert minst 80 kilometer med langrennsløyper, rapporterer Marie Louise Lørken ved Skeikampen Booking.

- Alpinanlegget åpner denne helga, og løypemannskapene jobber nærmest døgnkontinuerlig med å kjøre opp flere spor.

Sirdal

- Vi har lite natursnø men til gjengjeld har det vært strålende forhold for snøproduksjon, sier driftsleder Thomas André Olsen, som håper deler av sirdal skisenter kan åpne allerede kommende helg.

Tyin / Filefjell

Har allerede gode muligheter for langrenn. Alpinbakken åpner 19. november.

Kongsberg

Åpner så smått allerede denne helga. Men kun i deler av anlegget.

Hakadal

Også Varingskollen i Hakadal utenfor Oslo åpnet denne helgen.