TAR GREP: Etter en episode der en kvinnelig passasjer ble antastet av en mannlig medpassasjer, innfører nå Air India egne seterader for kvinner som reiser alene. Foto: NTB Scanpix
TAR GREP: Etter en episode der en kvinnelig passasjer ble antastet av en mannlig medpassasjer, innfører nå Air India egne seterader for kvinner som reiser alene. Foto: NTB ScanpixVis mer

Reserverer egne seterader til enslige kvinner

Air India.

Før jul ble en sovende enslig kvinne tafset på av en mannlig medpassasjer på et Air India-fly fra Mumbai til New York.

Mannen ble arrestert da flyet landet på Newark.

Uansett, Air India vil gardere seg mot lignende episoder, og annonserer nå at fra og med denne uka, nærmere bestemt 18. januar, vil to seterader på de aller fleste flyvninger være reservert kvinner som reiser alene.

- Vi føler at vi som Indias nasjonale flyselskap har et ansvar for å skape trygghet for alle våre passasjerer, og ikke minst kvinner som reiser alene. Det er mange kvinner som reiser alene med oss, og nå reserverer vi altså egne seter til dem, sier flyselskapets leder Meenakshi Malik til den engelskspråklige avisa The Hindu.

Det skal ikke koste noe ekstra å få et av disse kvinnesetene, opplyser selskapet.

Også på en del indiske tog, t-baner og busser er det egne seksjoner reservert for kvinner.

Air Indias opprettelse av egne kvinne-seksjoner i flyene sine, får ikke bare ros.

- Unødvendig. Dette er feil prioritet. Å fly er ikke utrygt for kvinnelige enslige passasjerer. Skulle det oppstå trakasserende behandling om bord, er besetningen både kapabel og autorisert til å ta seg av dette, sier tidligere Air India-direktør Jitendra Bhargava til avisa.