Restaurant Jor: Bedre for fordøyelsen enn ganen

Hvetegress-shot og østersblader ingen stor opplevelse.

HYGGELIG: Lokalet til restaurant Jord i Torggata i Oslo er, ikke overraskende, holdt i jordfarger. Maten er ambisiøs, men ujevn. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
HYGGELIG: Lokalet til restaurant Jord i Torggata i Oslo er, ikke overraskende, holdt i jordfarger. Maten er ambisiøs, men ujevn. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Dette er en meny jeg blir nysgjerrig på, sa Fredag.

Det var midt i førjulsstria, og Robinson og Fredag hadde benket seg på Restaurant Jor i Torggata.

Kortreist og vegetarisk Menyen besto av kortreist mat, i stor grad vegetarisk, og så ut til å by på spennende kombinasjoner. Interiøret var - selvfølgelig - holdt i jordfarger, lekkert supplert av en grønn vegg med hengende planter.

Den blide kelneren anbefalte å starte med shots med økologiske bakterier, for å «forberede tarmtottene på måltidet».

- Fungerer det selv om vi drikker vin, undret Fredag, med et blikk på glassene med frisk Domaine Martin Faudot Cremant du Jura de hadde bestilt som aperitiff.

- Det går så fint, så, mente kelneren.

Robinson bestilte straks et glass økologiske bakterier med blåbærsmak, mens Fredag gikk for en shot med hvetegress som ifølge kelneren skulle «tilsvare fem kilo grønnsaker».

- Det er godt mulig dette er bra for tarmtottene, men for ganen var det ikke noen stor opplevelse, konkluderte Robinson litt skuffet noen minutter seinere.

Mel og vann Da kom kelneren heldigvis med de første tre rettene: «mel og vann» i form av brød bakt med økologisk dalamel og linfrø, samt østersblader med fermentert gulrotkrem og stekt andehjerte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer