Restemat: Slik bruker du opp kalkunrestene

Feilberegnet du litt på nyttårsaften? Kalkunrestene er minst like gode dagen derpå.

GOD MORGEN: Restene etter nyttårsaftens festmiddag egner seg perfekt mellom to skiver, med litt salat, skivet rødløk og tyttebærsyltetøy. Illustrasjonsfoto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX
GOD MORGEN: Restene etter nyttårsaftens festmiddag egner seg perfekt mellom to skiver, med litt salat, skivet rødløk og tyttebærsyltetøy. Illustrasjonsfoto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Når vi skal servere kalkun, pleier vi å regne cirka en halvkilo per person.

Om vi bare skal servere kalkun.

På årets siste dag, pleier vi å ha et par andre ting på menyen. Noe småmat når gjestene kommer, en suppe til forrett - kanskje en hvilerett - og til slutt dessert.

Det sier seg selv at selv om det er mye bein i en kalkun, blir 500 gram i overkant mye.

Har du også gått på den smellen i år, og sitter igjen med et hav av rester, er det heldigvis mye morsomt du kan gjøre med fuglen.

Vi har her plukket et par oppskrifter, i utgangspunktet med kylling, men kalkunen egner seg like godt.

Slik laget vi ti retter av én kylling

Saus, saus, og saus

Kalkun er litt som poteten. Det kan brukes til det meste.

Litt kjøtt i en sandwich, i en wrap, i en salat.

Det er verdt å ta med seg at kalkunkjøttet har en tendens til å bli litt tørt. Spesielt dagen derpå.

Det beste rådet vi kan gi deg er å være raus med sausen.

Lag en god porsjon vinaigrette til salaten, og legg kalkunkjøttet oppi, før du har blandingen på salaten.

Lag en god yoghurtdressing til wrapen. Og bytt ut smør med pesto, ailoi, tyttebærsaus - eller en blanding av rømme og grov sennep - som du har mellom skiven og kalkunen, dersom du lager en sandwich.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer