MADEIRA:  Hit kan du reise for under tusenlappen om du er rask å pakke kofferten. Flere billige turer finner du i tabellen nederst. Foto: EIVIND PEDERSEN
MADEIRA: Hit kan du reise for under tusenlappen om du er rask å pakke kofferten. Flere billige turer finner du i tabellen nederst. Foto: EIVIND PEDERSENVis mer

Restplassene er lagt ut og i år er det rekordmange tilbud

Nå får du årets billigste sydenturer.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): En god nyhet: I mars og april får du årets billigste sydenturer.

Den dårlige nyheten er at det ikke gjelder påsken.

Ingen kan selge sydenturer så billig som charterselskapene utenom sesongen.
  Billigst nå Det ligger over 200 000 billige charterturer ute på nettsida Solfaktor, bare for de kommende to månedene. Med priser du aldri har drømt om. Nettstedet samler tilbudene fra alle de store charterarrangørene.

Raske koffertpakkere kan bli med på en ukes rundreise i Tyrkia i morgen for bare 580 kroner. Med flyreise og hotell.

TYRKIA: Rundreise i Kapadokia, fra 580 kroner for en uke med fly og hotell, for den som kan førstkommende søndag. Ballongreisen koster ekstra. Foto: EIVIND PEDERSEN
TYRKIA: Rundreise i Kapadokia, fra 580 kroner for en uke med fly og hotell, for den som kan førstkommende søndag. Ballongreisen koster ekstra. Foto: EIVIND PEDERSEN Vis mer

Med de lave prisene på mat og drikke utenfor turistløypene i Tyrkia kan dette bli billigere enn å være hjemme.

Neste uke går samme turen til det spennende Lykia-området i Tyrkia for bare 980 kroner, fly og hotell inkludert. Eventuelle ballongferder og andre utflukter kommer i tillegg.
  Mye ledig Charterselskapene har lagt ut sine restplasser for vintersesongen før sommersesongen starter i mai.

I år er det rekordmange tilbud.

Ei uke på Madeira for 995 kroner. Ei uke på Tyrkia-kysten for 1190 kroner. Ei uke i Egypt for 1498 kroner. Ei uke på Gran Canaria for 1495 kroner, eller ei uke til kanariøya Fuerteventura for 1198 kroner. Ei uke på Tenerife for kr 1598.

Med flyreise og hotell. Alle prisene er beregnet ut fra to personer i dobbeltrom.

 TUNISIA:  Strandliv på hesteryggen i Sousse. En uke for 1690 kroner. Foto: EIVIND PEDERSEN
TUNISIA: Strandliv på hesteryggen i Sousse. En uke for 1690 kroner. Foto: EIVIND PEDERSEN Vis mer

Det er billig. I gjennomsnitt koster en ukes charterreise til Syden kroner 5500 kroner per person. Alle priseksemplene er beregnet ut fra to personer i dobbeltrom.

Til Kreta Også noen få av charterselskapenes sommerreisemål er begynt å komme på tilbud nå. Ei uke på Kreta for 1623 kroner. Eller ei uke i Alanya for 1490 kroner. Eller til Kypros fra 1498 kroner.

Billigere blir det ikke. I hvert fall ikke før til høsten.

I årets maikalender faller det en fridag i nesten hver eneste uke, det betyr større etterspørsel og færre tilbud enn det som er vanlig i mai måned.

Hele landet Nå er det gode tilbud fra mange byer i hele landet. Ikke bare fra Gardermoen, men også fra Bergen, Stavanger, Haugesund, Torp, Rygge og Ålesund.

De aller rimeligste charterturene gjelder til uspesifisert bosted. Det betyr at du ikke får vite bosted før du kommer fram til feriestedet.

Nå på denne tiden er det nesten ingen prisforskjell på et uspesifisert og et navngitt hotell.

I Dagbladets oversikt går det fram at det ofte er bare en hundrelapp eller to i prisforskjell. Da kan det være greit å bestille et navngitt hotell, så vet du hva du får.

Velg selv Sjekk også hvor hotellet ligger før du bestemmer deg.

Det er stor forskjell på den lille landsbyen på nordøstsiden av Mallorca og partybyen Magaluf på sørsida av Mallorca.

To av de beste tilbudene i vår oversikt er ukesturen til hotell Las Lanzas eller Olympia i Las Palmas på Gran Canaria. Da får du storbyferie og badeferie på samme tid. Også Mallorca har en fin storby, Palma.

 GRAN CANARIA:  Kombiner storby og badeliv i Las Palmas, fra 1495 kroner for en uke med fly og hotell. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
GRAN CANARIA: Kombiner storby og badeliv i Las Palmas, fra 1495 kroner for en uke med fly og hotell. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

På Kanariøyene ligger gjennomsnittstemperaturen på 22 grader mars og april. Mens badetemperaturen i Atlanterhavet holder 18 grader i gjennomsnitt.

I Middelhavet kan du ikke regne med badetemperatur på denne tida av året. Til gjengjeld pågår vårblomstringen for fullt, både på Mallorca, Kreta, Fastlands-Spania og i Tyrkia.

Våren er en perfekt tid for sykkelturer, fotturer og utflukter, mens is og snøslaps ligger over oss her hjemme.

 MALLORCA:  Nyt utelivet i Palma by.  Fra 1498 kroner for en uke. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
MALLORCA: Nyt utelivet i Palma by. Fra 1498 kroner for en uke. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer
Restplassene er lagt ut og i år er det rekordmange tilbud