Rett truse til rett antrekk

Vi viser deg hvordan.

FRA VENSTRE: Hipster fra Topshop (kr 95),stringtruse fra H&M (kr 79,50).
FRA VENSTRE: Hipster fra Topshop (kr 95),stringtruse fra H&M (kr 79,50).Vis mer

|||Det er lite flatterende med en synlig trusekant under den tettsittende kjolen eller at den stramme strikken på boksershortsen klemmer sideflesket opp over den lave buksekanten.

Her er vår guide til hvilken truse som passer til antrekket ditt.

String Stringtrusen kom som et skudd på 90-tallet og ble raskt manges favoritt. De siste fem årene har den hatt en tilbakegang, men man kan allikevel ikke unnvære stringens egenskaper.

- Fordeler ved stringtrusen er den sexy utformingen og at det ikke blir noen synlige trusesømmer utenpå klærne, sier Marianne Foss, daglig leder ved Underverker.no.

Minuset er derimot at stringtrusen ikke er spesielt behagelig å ha på seg på grunn av tøystykket bak, som ofte har en tendens til å bli for stramt.

- Stringen er en kjempefordel ved tettsittende tøy, men det er svært få kvinner som faktisk kler den, forteller Rikke Kirstein, pr-ansvarlig hos Triumph.

Hipster Hipsteren har de siste årene blitt den mest populære trusen blant norske kvinner. Dette er blant annet fordi den har et lavt liv, som passer buksemoten som har vært de siste årene.

- I dag brukes ofte laserskårne kanter på hipsterne. Dette gjør at man ikke kan se trusekanten under buksa og gjør den til et godt alternativ til stringen, forklarer Kirstein.

FRA VENSTRE: Topshop (38kr), Gina Tricot (kr 59), Wonderland (kr 49), Pieces (kr 79). Foto: Nelly.com, produsentene.
FRA VENSTRE: Topshop (38kr), Gina Tricot (kr 59), Wonderland (kr 49), Pieces (kr 79). Foto: Nelly.com, produsentene. Vis mer

I tillegg til å være usynlig under tøyet, er også hipsteren behagelig å ha på seg. Dette er antagelig grunnen til at norske kvinner sverger til denne trusa.

- Det eneste minuset med hipsteren må være at menn ikke synes den er like sexy som stringen. Men det er selvfølgelig delte meninger om det også, sier Foss.

Bokser Bokseren er lik hipsteren i fasong, men den har høyere liv og er lengre i beina.

- Mange liker at bokseren dekker litt mer av magen, men minuset må være at den synes utenpå klærne. For eksempel over bukselinningen.

Det gjør den uegnet til å bruke under trange jeans og underdeler i tynne stoffer. Men bokseren er veldig behagelig å ha på seg, og passer utmerker til ledige klær, og til joggebukse i sofakroken.

Tai Taitrusen har lengst fartstid på markedet, og er en skikkelig klassiker.

- Taitrusen er en god basistruse som dekker godt over rumpa. Dette har gjort den populær blant de med litt større bakdel, sier Kirstein.

Minuset har tidligere vært at trusekanten syntes gjennom buksene, men nå er ikke det lenger et problem.

FRA VENSTRE: HogM (kr 79,50), Calvin Clein (kr 149), Bjørn Borg (kr 149), Topshop (kr 57). Foto: Nelly.com, Produsentene.
FRA VENSTRE: HogM (kr 79,50), Calvin Clein (kr 149), Bjørn Borg (kr 149), Topshop (kr 57). Foto: Nelly.com, Produsentene. Vis mer

Det har også kommet mini-Tai på markedet, som er en mindre utgave av klassikeren. Denne varianten er mer egnet til bukser med lavt liv.

Maxi Maxitrusen, også kjent som Bridget Jones-trusen, har lenge vært fy-fy. Nå har den fått en ny vår, takket være blant annet Dita Von Teese.

- Maxitrusen brukes nå som shapingtruse, når man har behov for å holde magen inne i en trang kjole, forteller Kirstein.

Undertøy med oppstrammende effekt er svært populært for tiden, og skal man tro eksperten er også de unge flittige brukere.

- Tidligere var dette noe for den eldre generasjonen, men nå har de yngre og moderne kvinner også begynt å ta i bruk dette fantastiske trikset for å se bra ut, sier Kirstein.

Her gjelder det også å velge en kvalitetsvariant med usynlige sømmer, som ikke skaper synlige valker i kantene.

FRA VENSTRE: Pierre Robert (kr 99), Gina Tricot (kr 39), HogM (kr 49,50), Topshop (kr 57). Foto: Produsentene.
FRA VENSTRE: Pierre Robert (kr 99), Gina Tricot (kr 39), HogM (kr 49,50), Topshop (kr 57). Foto: Produsentene. Vis mer

Les også:

Alt er lov, bare det er rødt

Bevar sommeren utover høsten

Høstens jakketrender

Du trenger bare fire bh-er

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

FRA VENSTRE: Svea (kr 165), Gina Tricot (kr 39), Pieces (kr 49), Pierre Robert (kr 99). Foto: Nelly.com, produsentene.
FRA VENSTRE: Svea (kr 165), Gina Tricot (kr 39), Pieces (kr 49), Pierre Robert (kr 99). Foto: Nelly.com, produsentene. Vis mer
FRA VENSTRE: Triumph (kr 199), Topshop (kr 96). Foto: Produsentene.
FRA VENSTRE: Triumph (kr 199), Topshop (kr 96). Foto: Produsentene. Vis mer