PERFEKT: Skalldyr passer godt til sprudlende drikke, og en delikat krabberøre med vårløk og sprøtt brød er en av kokkens favoritter. Alle foto: METTE MØLLER
PERFEKT: Skalldyr passer godt til sprudlende drikke, og en delikat krabberøre med vårløk og sprøtt brød er en av kokkens favoritter. Alle foto: METTE MØLLERVis mer

Rettene som gjør 17.mai-frokosten til en suksess

Mye kan gjøres dagen før.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet Endelig fredag): Jan Robin Ektvedt byr på deilige smaker som er enkle å lage - og som passer perfekt til en god champagne.

Han bruker norske råvarer når han inviterer til 17. mai-fest.

- Aspargessesongen er i full gang, og den er en nydelig grønnsak. Jeg nyter den gjerne helt enkelt servert med bare litt salt på, men til fest må det følge med en god dipp.

- En deilig og frisk sitronmajones er perfekt, sier Jan Robin.

Skalldyr passer godt til sprudlende drikke, og en delikat krabberøre med vårløk og sprøtt brød er en av kokkens favoritter.

Han lager den aller helst med kongekrabbe, men vanlig krabbekjøtt går også fint.

Klassikeren arme riddere får plass på festbordet. Nydelig dandert med posjert egg og ramsløk.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn