TID FOR RIBBE: Hvorfor ikke lage ribbe om sommeren? Karla Siverts serverer spicy sommerribbe med masse spennende krydder i juni, og det er deilig sommermat! Foto: METTE MØLLER
TID FOR RIBBE: Hvorfor ikke lage ribbe om sommeren? Karla Siverts serverer spicy sommerribbe med masse spennende krydder i juni, og det er deilig sommermat! Foto: METTE MØLLERVis mer

- Ribbe i juni minst like godt som ribbe på julaften

Prøv Karla Siverts' saftige sommerribbe.

• Flere matsaker på db.no/mat

Sommerens deilige nypoteter og ferske kål er tilbehør når Karla Siverts serverer saftig og krydret sommerribbe med knasende sprø svor.

Hun mener ribbe er en så fleksibel og god råvare at den bør spises mer enn en gang i året.

Krydder - Hvorfor kan man ikke lage ribbe om sommeren? Det er jo så utrolig godt, sier Karla Siverts, og løfter et stort stykke nystekt tynnribbe ut av ovnen.

FINT FØLGE: Nypoteter passer perfekt til den spicy ribba. Foto: METTE MØLLER
FINT FØLGE: Nypoteter passer perfekt til den spicy ribba. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Ribba dufter av spennende krydder, og glinser gyllenbrun og fristende. Karla kakker lett på svoren med en kniv.

- Perfekt sprø, smiler hun.

Karlas sommerribbe er en asiatiskinspirert spicy variant, smaksatt med blant annet hvitløk, rød chili, ingefær og sitrongress.

SPISSKÅL: Nydelig med løk og ingefær. Foto: METTE MØLLER
SPISSKÅL: Nydelig med løk og ingefær. Foto: METTE MØLLER Vis mer

- Dette er ei skikkelig «piri-piri»-ribbe. Jeg krydrer med srirachasaus også. Det er en supergod asiatisk type chilisaus som er blitt veldig trendy i det siste, og som er helt uten kunstige tilsetningsstoffer.

Men har du ikke den, så bruk en annen god chilisaus, sier Karla.

Magisk Ribba har hun stekt lenge på lav varme. Rundt 7 timer på 90 grader med vanlig over- og undervarme. For å få svoren skikkelig «poppet» opp, lar hun den få 20 minutter på 275 grader til slutt.

- Sett deg gjerne foran ovnen og følg med på den fantastiske «poppingen». Det er helt magisk, sier Karla.

Den krydrede sjyen blir til nydelig saus. Perfekt sammen med nypoteter og smørdampet kål.

- Jeg er nok blitt en ekte ribbeentusiast, og det er etter at jeg har smakt skikkelig god ribbe. I barndommen var jeg ikke så glad i det, jeg syntes det var litt mye fett og sånt.

Men når man blir kokk, er ribbe noe man bare blir mer og mer glad i. Ribbe er så avvendelig og morsomt å jobbe med, og tåler mye krydder, sier Karla Siverts.