Risiko-sommer for tyveri fra bil

I Gøteborg har det i sommer vært registrert en stor økning i antall innbrudd hos norske feriebilister ifølge Tryg Forsikring.

PASS PÅ: Mange tenker at bilen står trygt så lenge den er i et parkeringshus. Det kan en ikke ta forgitt skal en tro Roy Vetaas i Tryg Forsikring. Foto: COLOURBOX.COM
PASS PÅ: Mange tenker at bilen står trygt så lenge den er i et parkeringshus. Det kan en ikke ta forgitt skal en tro Roy Vetaas i Tryg Forsikring. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Kommunikasjonsrådgiver, Roy Vetaas, i Tryg Forsikring forteller at det i år igjen har blitt en økning på antall biltyverier i Gøteborg.

- Fra tidlig 2000-tallet har vi sett en nedgang på antall innbrudd i bil, men dette har nå snudd. Det er foreløpig ingen statistikk klar på dette, men basert på våre saksbehandleres erfaringer er det i år vært en økning på omkring 25 prosent fra tidligere.

Til sammenligning har det i årets første kvartal blitt anmeldt 17 prosent mindre simple tyverier fra motorkjøretøy siden 2013, og 34 prosent mindre grove tyverier fra motorkjøretøy i Norge, basert på en rapport fra Politiet.


Hittil i sommer har Tryg fått meldt inn en stor andel saker som omhandler innbrudd i bil, dette bekymrer Vetaas, som oppfordrer feriebilister til å tenke seg godt om før de forlater eiendeler i bilen.

Liseberg utsatt -Vi ser at mange av innbruddene er tilknyttet Liseberg og parkeringsplasser i det området. Husk at det gjerne står flere hundre biler parkert sammen, og det gjelder å ikke være den mest attraktive. I tillegg tilbyr blant annet Liseberg oppbevaringsbokser inne på området hvor en kan plassere det man ikke ønsker å bære med seg på området. Pc, GPS og Ipad`er er fristende saker.

Lar du huset stå aleine i sommer? Enkel og trygg boligalarm!

Ser dette hver sommer Pressetalskvinne i svensk politi, Ulla Brehm forklarer at dette er noe de ser hvert år.

- Nordmenn, som alle andre, pakker med seg mengder med bagasje når de reiser på bilferie. Dette er jo med på å gjøre biler med norske skilter attraktive for tyver, da en vet at det gjerne er mye utstyr og bagasje liggende i bilen.

Hun forteller videre at rundt fornøyelsesparken Liseberg er det spesielt ille.
- En vet jo med seg selv at en tar med seg så lite som mulig når en skal ferdes i parken hele dagen, dette veit tyvene, så omkring parken er det viktig å skjule verdisakene godt. Ta de gjerne med inn i parken.

: Roy Vetaas (bildet), kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, anbefaler - i likhet med sine kolleger i de andre forsikringsselskapene - alle å ta ekstra godt vare på verdisakene de etterlater i bilen når de er på ferie.  Foto: TRYG FORSIKRING
: Roy Vetaas (bildet), kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, anbefaler - i likhet med sine kolleger i de andre forsikringsselskapene - alle å ta ekstra godt vare på verdisakene de etterlater i bilen når de er på ferie. Foto: TRYG FORSIKRING Vis mer

Så hvordan kan det ha seg at vi får disse innbruddene så fort vi forlater de kjente gatene? Løsner vi opp på sikkerheten når vi er i feriemodus?

Ta deg bryet
Selv om du bare skal overnatte på et motell i en natt, er det viktig å ta med seg alt av bagasje inn, selv om det skulle bety noen ekstra turer.

- Det skal ikke mer til enn en liten bag, for å gjøre det verdt bryet å knuse en rute. Så selv om den bagen kun inneholder skittentøy, er det jo kjedelig å få ruta knust i starten av ferien, understreker Vetaas.

Les også: Smarte tips til bilferien.
Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer