Robinson & Fredag: Gangnam - Asiatisk for viderekomne

Oslo har nok en gang fått en hel-koreansk restaurant. Hurra for det!

GANGNAM STYLE: Smakene fra Gangnams koreanske kjøkken kan være litt uvante, men Robinson var fornøyd med sine valg. Fredag trenger litt mer tilvenning. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GANGNAM STYLE: Smakene fra Gangnams koreanske kjøkken kan være litt uvante, men Robinson var fornøyd med sine valg. Fredag trenger litt mer tilvenning. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HER ER DEN SISTE ANMELDELSEN AV RESTAURANTEN

Sushi, ramen og scechuan er «sooo last year». Nå er det koreansk som gjelder, sa Fredag. Robinson lo.

- Uansett trender, koreansk mat kan være både godt og spennende. Og det er veldig hyggelig at Oslo har fått en restaurant som satser på rendyrket koreansk.

Gangnam ligger i lokalene som før huset Cosmo Thai og Sushi i Munkedamsveien.

Innehaveren lover ekte vare, og da Robinson og Fredag besøkte det forholdsvis nyåpnede stedet ble det snakket koreansk ved flere av bordene - forhåpentligvis et godt tegn.

- Norge er i ferd med å bli et populært reisemål for koreanere, sa innehaveren, som snakket flytende engelsk, men lite norsk.

- I sommer skal vi servere flere hundre koreanere på Oslo-besøk, fortsatte han, og la stolt til at på sikt er det planer om å utvide med en avdeling for såkalt «street food», samt å montere griller på alle bordene.

Jumulleokhvafforrno? - Dette ser lovende ut, sa Robinson etter å ha studert menyen.

- Jeg prøver meg på en Dakgui til forrett, og deretter en Jumulleok.

- Hvaforrno? kom det fra Fredag.

- To klassikere. Pannestekt kyllingbryst og marinert, grillet indrefilet, forklarte Robinson.

Fredag gjorde et forsøk på å rådførte seg med kelneren. Hun snakket heller ikke norsk, men verre var det at hun i tillegg hadde vanskelig for å beskrive både retter og ingredienser på engelsk.

Likevel anbefalte hun varmt Godeungeojorim, makrell tilberedt på «koreansk vis», hva nå det måtte være.

ANONYMT INNGANGSPARTI: Men går du inn den grønne døren i stedet for å gå forbi, venter en verden av nye smaker. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ANONYMT INNGANGSPARTI: Men går du inn den grønne døren i stedet for å gå forbi, venter en verden av nye smaker. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Fredag valgte også forrett fra havet, i form av en Haemujjim, beskrevet som «chilikrydret sjømat på koreansk vis servert på en seng av
bønnespirer».

- Hva drikker man «på koreansk vis» til koreansk mat?, undret Robinson.

Soju, er riktig svar. Det er den mest populære alkoholholdige drikken i Sør-Korea, og er laget av ris, hvete eller rug.

Robinson og Fredag tenkte det kunne være morsomt å prøve, men dessverre hadde ikke Gangnam kommet i gang med direkteimporten ennå.

Istedenfor ble det ei flaske José Pariente Sauvignon Blanc, som skulle vise seg å matche de søtlige, pikante smakene bra.

Søtt og sterkt Forrettene kom på bordet. Robinsons kyllingbryst i «kokkens egenkomponerte saus» var ekstremt saftig, og hadde en nydelig, søt smak.

Fredags Haemuljjim - fisk, scampi, akkar og blåskjell og soyabønnespirer i en saus med hvitløk, ingefær og rikelig med koreansk chili, fikk ikke like høy score.

- Nydelig saus, men sjømaten har nok fått koke litt for lenge, mente Fredag.

Et kjennetegn på en ekte koreansk restaurant er at det følger med en rekke småretter, såkalte «banchan», til hovedrettene.

Her var det diverse varianter av kimchi, samt hvitreddik, aubergine, agurk og egg bearbeidet og krydret på forskjellig vis.

Populær rett - Oi, utbrøt Fredag da makrellretten ankom.

I retten brasseres fisken sammen med hvit reddik i chili, ingefær, hvitløk, soya og sukker, men først hadde den fått en omgang over åpen ild - som ga markant røyksmak.

- Interessant, men jeg er usikker på om jeg hadde valgt denne hvis kelneren hadde vært flinkere til å beskrive den.

ARVEGODS: Vi kjenner igjen den store lysekronen fra forgjengeren Cosmo Thai og Sushi. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
ARVEGODS: Vi kjenner igjen den store lysekronen fra forgjengeren Cosmo Thai og Sushi. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

Robinson var imidlertid godt fornøyd med marinert og grillet indrefilet. Kjøttet var saftig og mørt, med hint av hvitløk og sesam, og ble servert med lettstekte, delikate grønnsaker.

- Skjønner godt at dette er en populær rett, både i opprinnelseslandet og på koreanske restauranter rundt om i verden, lød dommen.

Måltidet ble av rundet med Noksaek Cake, en kake smaksatt med grønn te, samt en Hoddeok, «pannekake fylt med nøtter og brunt sukker med en smakfull is-kule».

Isen var smaksatt med ginseng og kakas grønnfarge var mer enn en fargetilsetning - den smakte virkelig grønn te.

Det var tid for å oppsummere.

- Spennende. Men er noen smakene såpass annerledes at de kanskje krever en viss tilvenning?, undret Fredag.

- Det er godt mulig, samtykket Robinson.

- Kanskje «asiatisk for viderekomne» er en dekkende tittel?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer