Robinson & Fredag på nye Jewel of India: Grønnsaks-spisere fortjener bedre

God service, hyggelig stemning, velsmakende mat og spennende desserter mer enn redder middagen.

LUNT: Stemningen sitter i Jewel of Indias nye restaurant. Foto: Thomas Rasmus Skaug
LUNT: Stemningen sitter i Jewel of Indias nye restaurant. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Båtene ligger tett på Ganges og menneskene vrimler under Varanasis eventyrspir.

- Det er nesten som om du hører lydene, mente Robinson og fortapte seg i fotografiet som dekker langveggen hos Jewel of India, mens papadams dyppet i raita, myntesaus og mangochutney, som ble satt på bordet samtidig med menyen, gikk ned på høykant.

Jewel of India har lenge vært sett på som en av de beste indiske i Oslo, med beliggenhet Frogner. For et drøyt halvår siden åpnet de en ny filial på «Nordpolen», nærmere bestemt Sandaker, i lokalene der Restaurant Victor har regjert i årevis.

Og med okergule vegger og rikelig mengder indiske «kunstskatter» er stemningen satt.

- Den eksotiske reisen de lover på nettsida, kan begynne, sa Robinson og startet det møysommelige arbeidet med å velge mat.

Møysommelig fordi menyen er så rikholdig.

Punjab-provinsen nordvest i India er inspirasjonskilde både når det gjelder mat og interiør, en provins som er kjent for store variasjoner,  og menyen er full av både klassiske og mer moderne retter.

Liten forrett, masse smak Servitøren var raskt ute med å tilby drikke til turen, og mens Fredag hadde tatt på seg å være kveldens sjåfør, og gikk for alkoholfritt øl, mente Robinson sommerkvelden burde få følge av et glass bobler, og ble servert en tørr Pasqua prosecco.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer