STRANDLIV: Lille Jordan satser stort på nye hotell og generell oppussing av sin lille kystlinje. Foto:  Apollo
STRANDLIV: Lille Jordan satser stort på nye hotell og generell oppussing av sin lille kystlinje. Foto:  ApolloVis mer

Rødehavets riviera er fullstendig pusset opp

Femstjerners hotell, fancy beachbarer, deilig badeliv og dykking i Rødehavet. Strandparadiset Aqaba er Rødehavets nye riviera.

Aqaba har lenge vært en populær charterdestinasjon ved Rødehavets varme kyst.

Men med nye hotell, ny golfbane, nye beachbarer og ny giv, er det nesten så man ikke kjenner seg igjen. Med ny direkterute fra København og Stockholm, er det også enklere enn noen gang å komme seg til Jordans neste badeparadis.

- Mer av alt

- Her blir det mer av alt. Strender, hotell, aktiviteter, konserter og underholdning, sier Isam Samara (37), markedssjef for prosjektet Ayla i Aqaba.

De satser på å bli den nye, hotte destinasjonen ved Rødehavet, der kombinasjonen av strandliv og nærliggende attraksjoner er vinnerformelen. For her er det nemlig ikke langt til flere godbiter:

– Tenk deg et gyllent triangel med Aqaba, Petra og Dødehavet, forteller Isam entusiastisk.

LATE DAGER: Aqaba har gode forhold for aktiviteter både over og under vann, men egner seg godt også for late dager i hengekøya. Foto: Ida Anett Danielsen / Magasinet Reiselyst 
LATE DAGER: Aqaba har gode forhold for aktiviteter både over og under vann, men egner seg godt også for late dager i hengekøya. Foto: Ida Anett Danielsen / Magasinet Reiselyst  Vis mer

Magiske attraksjoner som Wadi Rum-ørkenen, oldtidsbyen Petra og Dødehavet er alle bare et par timers kjøring unna. Samtidig har «nye» Aqaba mer å by på enn noen gang. Her finnes blant annet en nyåpnet 18-hulls golfbane designet av Greg Normann.

Stilig på stranden

Men det er strandlivet som er hovedårsaken til å legge ferien til Aqaba, som også har gode restauranter og morsom shopping.

En totaloppussing av den lille kysten betyr også nybygd lagune, og fargerike og stilige strandbarer. Med hengekøyer ute i vannet og kjølige drinker, er det bare å nyte livet langs Rødehavets nye riviera.