ROM PÅ FLASKE: Rom produseres i en rekke land verden over, men har sitt høysete i tropiske land hvor sukkerrørene trives best. Sør-Amerika og de Karibiske øyer dominerer produksjonen. Her fra Appleton på Jamaica. Foto: DIEGO GUIDICE / CORBIS / NTB SCANPIX
ROM PÅ FLASKE: Rom produseres i en rekke land verden over, men har sitt høysete i tropiske land hvor sukkerrørene trives best. Sør-Amerika og de Karibiske øyer dominerer produksjonen. Her fra Appleton på Jamaica. Foto: DIEGO GUIDICE / CORBIS / NTB SCANPIXVis mer

Rom er ikke lenger bare en ingrediens. To flasker får sekser

Rom har tatt steget over til de «edle» brennevinstypene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Rom har lenge vært en vanlig ingrediens i klassiske drinker som daiquiri, pina colada og cuba libre.

De seinere åra har den også nytt en oppstandelse som digestif som kan stå på egne ben. Rom er ikke lenger bare regnet som en ingrediens i tropiske cocktails, men har nå tatt steget over til de «edle» brennevinstypene.

Drikk fra 1600-tallet

Rom har sin opprinnelse tilbake til begynnelsen av 1600-tallet rundt de Karibiske øyer. Den har mest sannsynlig oppstått på sukkerrørplantasjene på øya Barbados.

Slavene på plantasjene oppdaget at melasse, som er et biprodukt av sukkerproduksjonen, kunne fermenteres til alkohol.

Etter hvert har destillering av denne alkoholholdige drikken ført til opprinnelsen av det vi i dag kjenner som rom.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn