Rom er ikke lenger bare en ingrediens. To flasker får sekser

Rom har tatt steget over til de «edle» brennevinstypene.

ROM PÅ FLASKE: Rom produseres i en rekke land verden over, men har sitt høysete i tropiske land hvor sukkerrørene trives best. Sør-Amerika og de Karibiske øyer dominerer produksjonen. Her fra Appleton på Jamaica. Foto: DIEGO GUIDICE / CORBIS / NTB SCANPIX
ROM PÅ FLASKE: Rom produseres i en rekke land verden over, men har sitt høysete i tropiske land hvor sukkerrørene trives best. Sør-Amerika og de Karibiske øyer dominerer produksjonen. Her fra Appleton på Jamaica. Foto: DIEGO GUIDICE / CORBIS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rom har lenge vært en vanlig ingrediens i klassiske drinker som daiquiri, pina colada og cuba libre.

De seinere åra har den også nytt en oppstandelse som digestif som kan stå på egne ben. Rom er ikke lenger bare regnet som en ingrediens i tropiske cocktails, men har nå tatt steget over til de «edle» brennevinstypene.

Drikk fra 1600-tallet

Rom har sin opprinnelse tilbake til begynnelsen av 1600-tallet rundt de Karibiske øyer. Den har mest sannsynlig oppstått på sukkerrørplantasjene på øya Barbados.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer