Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Rom er ikke lenger bare en ingrediens. To flasker får sekser

Rom har tatt steget over til de «edle» brennevinstypene.

ROM PÅ FLASKE: Rom produseres i en rekke land verden over, men har sitt høysete i tropiske land hvor sukkerrørene trives best. Sør-Amerika og de Karibiske øyer dominerer produksjonen. Her fra Appleton på Jamaica. Foto: DIEGO GUIDICE / CORBIS / NTB SCANPIX
ROM PÅ FLASKE: Rom produseres i en rekke land verden over, men har sitt høysete i tropiske land hvor sukkerrørene trives best. Sør-Amerika og de Karibiske øyer dominerer produksjonen. Her fra Appleton på Jamaica. Foto: DIEGO GUIDICE / CORBIS / NTB SCANPIX Vis mer

Rom har lenge vært en vanlig ingrediens i klassiske drinker som daiquiri, pina colada og cuba libre.

De seinere åra har den også nytt en oppstandelse som digestif som kan stå på egne ben. Rom er ikke lenger bare regnet som en ingrediens i tropiske cocktails, men har nå tatt steget over til de «edle» brennevinstypene.

Drikk fra 1600-tallet

Rom har sin opprinnelse tilbake til begynnelsen av 1600-tallet rundt de Karibiske øyer. Den har mest sannsynlig oppstått på sukkerrørplantasjene på øya Barbados.

Slavene på plantasjene oppdaget at melasse, som er et biprodukt av sukkerproduksjonen, kunne fermenteres til alkohol.

Etter hvert har destillering av denne alkoholholdige drikken ført til opprinnelsen av det vi i dag kjenner som rom.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

3 MÅNEDER*

HELGETILBUD

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 0 kr i kvartal. 0 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris måned (99/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr uke. 7,86 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris måned etter tilbudsperioden (99kr/mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?