ROMANTISK STORBYHELG:  New York har nok av opplevelser for alle, som her i Bryant Park. En romantisk helg i storbyen krever god planlegging. Foto; Kristine Nyborg.

Foto: Kristine Nyborg
ROMANTISK STORBYHELG: New York har nok av opplevelser for alle, som her i Bryant Park. En romantisk helg i storbyen krever god planlegging. Foto; Kristine Nyborg. Foto: Kristine NyborgVis mer

Romantisk helg i New York

Gode tips til par på storbyweekend, hentet fra Kongen av New Yorks nye conciergeservice.

|||Atle Hovde er mannen bak designhotellet Grims Grenka i Oslo. Nå har han startet concierge-service til storbyer verden rundt.  Vi tester servicen ved å få de beste tipsene for par på storybyhelg i New York: 

Dagbladet har tidligere testet Atle Hovdes New York-kompetanse for guttegjenger og jentegjenger
Nå er turen komme til par på New York tur, Vi har bedt Hovde forslå en romantisk storbyweekend med steder for lunsj, middag og nattklubber for par som vil satse på New York-romantikken.
HOTELLTIPSET:
Gansevoort Park - Åpner til sommeren. Dette er etterfølgeren til suksessen Gansevoort i Meatpacking. De får en fantastisk swimmingpool hvor du og din kjære kan slappe av med en flaske Champagne, utsikten og hverandre.

TORSDAG - MIDDAGMegu - Denne restauranten er en av verdens absolutt stiligste. Designen er bare helt rå. Maten likeså. Bokstavelig talt. Dette er Donald Trump sin favorittrestaurant, beliggende i Tribeca. Prøv de sprøstekte aspargesene og Foie Gras i Crispy Kobe Beef Croquettes.

TORSDAG - BARBemmelmans Bar - En av verdens beste barer og helt klart en av de mest romantiske. Kåret av oss til universets beste first-date sted. Servicen her er av en annen verden. Klientellet er en blanding av ekte og gamle upper eastsidere og trendy unge mennesker.

HOTELL: Det nye Gansevoort Park åpner til sommeren.
HOTELL: Det nye Gansevoort Park åpner til sommeren. Vis mer

FREDAG - LUNSJBalthazar - Brasseri med stor B. Frekventeres av kjendiser. Helene Christensen og Robert De Niro er spottet flere ganger. Fra menyen går man for Steak Frites, med verdens beste bernaise-saus, eller deres berømte seafood platter.

FREDAG - MIDDAGDaniel - Vår ubestridte favoritt. Kvalitet dag ut og dag inn. Vi kan spise her alle dager i uka, sammen med resten av fiffen på Upper East side. Daniel Boulud gir deg moderne fransk mat basert på sesongens råvarer.

FREDAG - LOUNGERose Bar - Byens hotteste lounge. Vi har festet her med verdens ubestridte DJ-dronning; Donna D´Cruz ved flere anledninger. Loungemiljøet er eksentrisk bohemsk møter Damien Hirst og Andy Warhol.

LØRDAG - LUNSJFreds at Barneys - Det perfekte pit-stop mellom all shoppingen. De har verdens beste pommes frites, det syntes både vi og Donatella Versace, som satt ved siden av oss ved forrige besøk .

KVELDSKAFFEN:  En kaffe i New Yorks West Village, et nabolag hvor det vrimler av gode spisesteder. Foto: Kristine Nyborg.
KVELDSKAFFEN: En kaffe i New Yorks West Village, et nabolag hvor det vrimler av gode spisesteder. Foto: Kristine Nyborg. Vis mer

LØRDAG - MIDDAGMarea - Italiensk sjømat i toppklasse i meget trendy miljø. Menyen er sesongvariert og basert på de beste råvarer. Det er Chef Michael White og restaurateur Chris Cannon som står bak denne suksessen beliggende ved Columbus Circle. Prøv Lobster with Burrata and Eggplant Funghetto.

LØRDAG - NATTKLUBB1Oak - Nummer 1 sted på Manhattan nå. Du møter alt fra superkjendiser til avantgardekledde newyorkere som gjør alt for å komme inn. Hvilket er nesten umulig.

Conciergen
En concierge er en mannen som ordner opp mot betaling, fikser bord på restauranter og får deg inn på de hotteste nattklubbene, og anbefaler deg de beste hotellene. Spesielt er New York populært, her er det ikke lett å holde oversikt eller komme inn på de mest trendy stedene. Derfor har Hovde laget en egen nettportal for New York, kongen av New York.

Vil bo godtHva er par på jakt etter på storbyferie i New York?
- Par vil bo på et romantisk hotell, de fleste spør også etter en takterrasse, sier Atle Hovde.
 Par er mer opptatt av å bo standsmessig, forteller han.
- Mange vil imponere kona eller partneren.

Men hvem er det som bestiller concierge-service hos dere?
Flest damer, svarer Hovde.
— Det er damene som tar kontakt og ordner opp, også når de skal på en romantisk storbyweekend, sier Atle Hovde. Spesielt til New York er det mange som ønsker hjelp av conciergeservicen.   Prisen for å booke er kr 375 pr. arrangement, enten det er nattklubb, eller de beste restaurantene man ønsker bord på. Det er for det meste folk mellom 25 og 55 år som bestiller conciergeservice.

 CENTRAL PARK: En tur i parken  kan være en romantisk opplevelse. Foto: Kirsten M. Buzzi
CENTRAL PARK: En tur i parken kan være en romantisk opplevelse. Foto: Kirsten M. Buzzi Vis mer

— Hva er spesielt for par folk mest opptatt av på en storbyhelg?
- De fleste booker restaurant for alle dagene. Og så skal de gjerne ha en Chablis-champagnelunsj! 

Den ene kvelden de går ut vil de at vi skal booke på nattklubb, med eget bord. Det blir litt VIP-service, da får man egen servitør som mikser drinker hele kvelden.
Andre tips for parferie i New York?
—De fleste vil bli hentet og kjørt til flyplassen. Ikke i limousine, men det som kalles weekend towncar. Alle vil ha det og det koster ikke stort mer en taxi, avslutter Atle Hovde. 

Les mer: www.kongenavnewyork.no
www.conciergemasters.no

 ATLE HOVDE:  Startet conciergeservicen Kongen av New York. Foto: SCANPIX
ATLE HOVDE: Startet conciergeservicen Kongen av New York. Foto: SCANPIX Vis mer