Roper varsko. «Arne» orket ikke jobben lenger

Fagforeningen Negotia roper varsko om det de mener er lovstridige nulltimerskontrakter og elendige arbeidsvilkår i dagligvarebransjen. Medlemmer forteller om gratis overtid og ubetalt kjøring i arbeidstida.

ORKET IKKE MER: «Arne» orker ikke å jobbe lenger i Manpower og er på jobbjakt. Han ønsker ikke å stå frem med navn og bilde fordi han frykter negative reaksjoner fra arbeidsgiveren. I bakgrunnen forbundsleder i Negotia Monica A. Paulsen, advokat Kristoffer Lien Heitmann og tidligere tillitsvalgt Herman Gjeitanger. Foto: Jørn Moen
ORKET IKKE MER: «Arne» orker ikke å jobbe lenger i Manpower og er på jobbjakt. Han ønsker ikke å stå frem med navn og bilde fordi han frykter negative reaksjoner fra arbeidsgiveren. I bakgrunnen forbundsleder i Negotia Monica A. Paulsen, advokat Kristoffer Lien Heitmann og tidligere tillitsvalgt Herman Gjeitanger. Foto: Jørn Moen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Kjøring mellom ulike oppdrag i løpet av arbeidsdagen ble regnet som min egen fritid - uten lønn og kjøregodtgjørelse. Man skal ikke holde på slik lenge før mye penger går tapt. I tillegg hadde jeg gjerne 10-timers arbeidsdager, men fikk bare vanlig timebetalt, aldri overtidsbetalt.

Det forteller «Arne», en av i overkant av 200 såkalte varefremmere som mistet jobben i Orkla ved nyttår.

Varefremmere har ansvar for vareplassering i butikkhyllene, produktdemonstrasjoner og andre salgstjenester.

Arne fikk tilbud fra ManpowerGroup Solutions (MGS, avdeling Retail) om å jobbe med de samme oppgavene han hadde hatt i flere år i Orkla, i tillegg til å ha ansvar for noen mindre leverandører.

Men arbeidsbetingelsene var langt dårligere enn før, forteller han.

Selskapet mener Negotias påstander om dårlige arbeidsvilkår er grunnløse og udokumenterte.

- Det var rot fra første dag. Betingelsene var uklare, kjørerutene ble endret underveis, andre ble satt til å gjøre mine oppgaver, og det ble mye ekstra kjøring på kryss og tvers, sier Arne.

Han er en av flere såkalte varefremmere som den siste tiden har kontaktet fagforeningen Negotia og klaget på dårlige arbeidsforhold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer