GODT FØLGE TIL ROSÉ: Ta 150 g chevre, 2 ss olivenolje og noen spiselige blomster. Mos ca 150 g chevre og 2 ss olje sammen. Bruk bakepapir og form til en pølse. Legg på de spiselige blomstene og klem dem inn i osten. Skjær i skiver og spis, eventuelt med litt brød og noen oliven. Foto: Lisbeth Michelsen
GODT FØLGE TIL ROSÉ: Ta 150 g chevre, 2 ss olivenolje og noen spiselige blomster. Mos ca 150 g chevre og 2 ss olje sammen. Bruk bakepapir og form til en pølse. Legg på de spiselige blomstene og klem dem inn i osten. Skjær i skiver og spis, eventuelt med litt brød og noen oliven. Foto: Lisbeth MichelsenVis mer

Rosé er midt i blinken i varmen

Denne får terningkast seks.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Med stigende temperaturer er forfriskende og leskende viner å foretrekke, og rosévin er derfor midt i blinken. Ukompliserte, saftige og fulle av friske bærtoner leverer de akkurat det som gjør en dag i sola ekstra hyggelig.

Det finnes i dag nesten 600 produkter om man søker på rosévin på vinmonopolets nettsider. Mesteparten av disse er totalt uinteressante og i mange tilfeller tunge og søtlige i stilen.

Det er derimot også et solid utvalg av roséviner som gir deg akkurat det du forventer av denne vintypen, nemlig forfriskende og leskende viner med saftig aromatisk rød bærfrukt.

Positivt og negativt

Det er enkelte områder og druetyper som skiller seg ut både positivt og negativt. Klassiske rosévinsområder som Provence glimter til innimellom, men har generelt sett mye intetsigende viner som mest av alt mangler friskhet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn