ET LITE GLASS: Saftig fruktighet, friskhet og leskende preg er stikkord for en god rosévin, mener Dagbladets vinekspert Robert Lie. Foto: MASKOT / NTB SCANPIX
ET LITE GLASS: Saftig fruktighet, friskhet og leskende preg er stikkord for en god rosévin, mener Dagbladets vinekspert Robert Lie. Foto: MASKOT / NTB SCANPIXVis mer

Rosévin like naturlig som en pils i solveggen

18 rosévin testet, fire fikk toppscore.

Av all sesongbasert vin er det rosévin som er aller mest forbundet med en spesifikk årstid.

Når våren er i anmarsj og temperaturen stiger er et glass avkjølt rosévin i solveggen like naturlig som den ettertraktede utepilsen.

Enormt utvalg

Det er et enormt utvalg av rosévin på det norske markedet - for tiden 441 produkter!

Av disse er dessverre det store flertallet karakterløse, søtlige og klisne.

Heldigvis går trenden i motsatt retning, og lyse, friske og tørre utgaver dukker opp i stadig større grad.

Dette er gode nyheter og gir også et bilde av den generelle trenden når det gjelder vin, som har stadig større dreining mot alkoholsvake, tørre og mer elegante produkter.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn