HVOR HAR JEG LAGT DEN? Det er ikke alltid det er så lett å huske hvor man la fra seg telefonen. Heldigvis finnes det en app for det. Foto: KIRSTI ØSTVANG / DINSIDE.NO
HVOR HAR JEG LAGT DEN? Det er ikke alltid det er så lett å huske hvor man la fra seg telefonen. Heldigvis finnes det en app for det. Foto: KIRSTI ØSTVANG / DINSIDE.NOVis mer

Rotehode? Roper du Marco til denne mobilen

... svarer den Polo!

Dinside: En ting er å miste telefonen til tyver, men hva med alle de gangene du roter den vekk fordi den har falt mellom sofaputene eller ligger under en haug med papirer på skrivebordet.

Du kan naturligvis bruke en sporingstjeneste som «Finn Iphone», men da må du bruke tid på å logge inn på tjenesten på datamaskinen.

Les også: Mistet telefonen? Slik finner du den

Mobil-sisten Iphone-appen Marco Polo gjør det hele mye enklere. Det eneste du trenger å gjøre da, er å rope.

Den baserer seg på spillet med samme navn, som er en slags form for sisten hvor den som har'n skal prøve å finne andre spillere ved å rope ut «Marco!», og de andre spillerne må svare ved å si «Polo!»

I dette tilfellet er det du som skal rope «Marco», og så når appen hører det, vil den svare «Polo». Ganske enkelt, og det funker, i hvert fall mesteparten av tida.

Les også: Slik sikrer du iPhone mot tyveri

Fungerer - stort sett Vi prøvde det ut i Dinside-redaksjonen, hvor flere ropte «Marco» fra ulike avstander, og så svarte telefonen som forventet.

Men de måtte rope høyt nok. Å si det med vanlig stemme tre meter unna gikk ikke i vårt forsøk.

Du har et par innstillingsmuligheter. Du kan velge et annet triggerord enn «Marco». Appen vil imidlertid bestandig svare med «Polo». Du kan også endre svarstemmen, men enn så lenge snakker den bare amerikansk-engelsk.

I tillegg kan du skru på «Volume Boost», som gjør at appen vil svare deg på høyeste volum selv om telefonens volum står på lavt.

LITT IRRITERENDE: Den røde linjen gjør at vi ikke orker å ha Marco Polo aktivert når vi faktisk bruker telefonen.
LITT IRRITERENDE: Den røde linjen gjør at vi ikke orker å ha Marco Polo aktivert når vi faktisk bruker telefonen. Vis mer

Les også: Nå får Snapchat ... chat

Gjør statuslinjen rød Appen kjører i bakgrunnen, men når den er aktiv, gjør den hele statuslinjen på telefonen rød, på samme måte som den blir grønn når du har en aktiv samtale. Akkurat det kunne vi vært foruten.

Ellers synes vi den var ganske nyttig, så lenge vi husker å aktivere den når vi ikke bruker mobilen.

Marco Polo koster sju kroner, og kan lastes ned fra App Store.

Kilde: TUAW

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.

VELG ORD SELV: Du må ikke ha Marco som triggerord. Hva med vann? Eller yolo? Eller ikke ...
VELG ORD SELV: Du må ikke ha Marco som triggerord. Hva med vann? Eller yolo? Eller ikke ... Vis mer