Hjerneslag

Ruben (22) fikk hjerneslag: Plutselig ble det tungt å sykle, et bein funket ikke og følelsen i en arm var borte

Men at det skulle være hjerneslag, falt ikke Ruben Drengsrud Dahl inn. Halvparten som rammes kommer for seint til sykehus. 

KOM PLUTSELIG: – Jeg tenkte
 jo ikke at det kunne være slag når jeg var 21 år gammel, sier Ruben  Drengsrud Dahl. Først etter fem  timer kom han seg på sykehus da slaget rammet for halvannet år siden. Her ved Høgskolen i Oslo, hvor han nå studerer til å bli bibliotekar. Alle foto: THOMAS RASMUS SKAUG
KOM PLUTSELIG: – Jeg tenkte  jo ikke at det kunne være slag når jeg var 21 år gammel, sier Ruben  Drengsrud Dahl. Først etter fem  timer kom han seg på sykehus da slaget rammet for halvannet år siden. Her ved Høgskolen i Oslo, hvor han nå studerer til å bli bibliotekar. Alle foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er store forskjeller fra kommune til kommune, både i akuttbehandlingen og rehabiliteringen etter hjerneslag.

For 30 år siden var hjerneslag en tilstand det ikke fantes behandling mot. Nå er det blitt en «blålystilstand» hvor hvert minutt teller.

Siden 50-tallet har det vært en klar bedring i overlevelsen ved hjerneslag. For alle aldersgrupper var overlevelsen i 2015, 87 prosent i snitt for hele landet.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer