Hjerneslag

Ruben (22) fikk hjerneslag: Plutselig ble det tungt å sykle, et bein funket ikke og følelsen i en arm var borte

Men at det skulle være hjerneslag, falt ikke Ruben Drengsrud Dahl inn. Halvparten som rammes kommer for seint til sykehus. 

KOM PLUTSELIG: – Jeg tenkte
 jo ikke at det kunne være slag når jeg var 21 år gammel, sier Ruben  Drengsrud Dahl. Først etter fem  timer kom han seg på sykehus da slaget rammet for halvannet år siden. Her ved Høgskolen i Oslo, hvor han nå studerer til å bli bibliotekar. Alle foto: THOMAS RASMUS SKAUG
KOM PLUTSELIG: – Jeg tenkte  jo ikke at det kunne være slag når jeg var 21 år gammel, sier Ruben  Drengsrud Dahl. Først etter fem  timer kom han seg på sykehus da slaget rammet for halvannet år siden. Her ved Høgskolen i Oslo, hvor han nå studerer til å bli bibliotekar. Alle foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer
Publisert

Det er store forskjeller fra kommune til kommune, både i akuttbehandlingen og rehabiliteringen etter hjerneslag.

For 30 år siden var hjerneslag en tilstand det ikke fantes behandling mot. Nå er det blitt en «blålystilstand» hvor hvert minutt teller.

Siden 50-tallet har det vært en klar bedring i overlevelsen ved hjerneslag. For alle aldersgrupper var overlevelsen i 2015, 87 prosent i snitt for hele landet.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer