Romfart

Russerne vil bygge luksushotell i verdensrommet. Pris: 350 millioner kroner for to uker

Skal åpne om få år.

LUKSUSHOTELL: Russiske romfart har planer om å utstyre romstasjonen ISS med et luksushotell. Foto: NTB Scanpix
LUKSUSHOTELL: Russiske romfart har planer om å utstyre romstasjonen ISS med et luksushotell. Foto: NTB ScanpixVis mer

Det er flere som sysler med ideen om å sende turister ut i verdensrommet. Tesla-gründer Elon Musk er en av dem, og har med sitt SpaceX-program lovet å sende to turister i bane rundt månen neste år. Også milliardæren og Virgin-grunnlegger Sir Richard Branson har meldt at romturisme er rett rundt hjørnet.

Men Musk og Branson får konkurranse med tanke på fasilitetene. Russerne har nemlig lansert planer om å knytte en hotelldel til den internasjonale romstasjonen (ISS) som går i konstant bane langt oppe i atmosfæren. Og, ikke noe hvilket som helst hotell - russerne snakker luksus, melder Popular Mechanics.

STRÅLENDE UTSIKT: Dette er utsikten et luksushotell i verdensrommet kan by på. Det vil si, om du har råd til å betale den stive prisen. Foto: NTB Scanpix
STRÅLENDE UTSIKT: Dette er utsikten et luksushotell i verdensrommet kan by på. Det vil si, om du har råd til å betale den stive prisen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Utflukter

Enheten som er planlagt knyttet til romstasjonen vil inneholde private rom med store vinduer der utsikten er garantert. Rommene vil inneholde artikler for personlig hygiene, og det vil være full internett-dekning.

Det vil også bli tilbud om «utflukter» - det vil si en spasertur i rommet ledsaget av en erfaren kosmonaut.

Stiv pris

Turene vil variere mellom en og to uker, og er forbeholdt de med lommeboka i orden. 350 millioner kroner vil et opphold koste. Men da er både transport og helpensjon inkludert.

Legger du på 20 millioner dollar til - om lag 175 millioner kroner - kan du få bo der oppe en måned, og da er også en luftetur i verdensrommet inkludert.

Planene ble lagt fram denne uka. Modulen som skal romme hotellet, vil veie 20 tonn, være 15,5 meter lang, og ha et rominnhold på 92 kubikkmeter.

Den vil bestå av fire hotellrom, to bad og en lounge med et enormt panoramavindu der gjestene kan nyte en utsikt noe annet hotell i verden garantert ikke kan konkurrere med.