Russisk super-riking bygde båt med master høyere enn Big Ben

Brukte fire milliarder på drømmeskipet. 

SUPER-SEILER: Denne seilbåten, som den russiske oligarken Andrej Igorevich Melnichenko har investert rundt fire milliarder kroner i, er 143 meter lang og full av luksus og moderne teknolgi. Skuta bygges i disse dager ferdig i Kiel i Tyskland. Foto: EPA /NYB Scanpix  
SUPER-SEILER: Denne seilbåten, som den russiske oligarken Andrej Igorevich Melnichenko har investert rundt fire milliarder kroner i, er 143 meter lang og full av luksus og moderne teknolgi. Skuta bygges i disse dager ferdig i Kiel i Tyskland. Foto: EPA /NYB Scanpix   Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Folk i havneområdet i Kiel sperret øynene opp mandag denne uka.

Ikke så rart, for selv i den maritime tyske fergebyen har man aldri sett maken til farkosten som tok sin første test-tur denne mandags-morgenen.

«Sailing Yacht A» skal være navnet, og den 143 (!) meter lange båten er en ekstrem luksus-yacht bygget av den russiske oligarken Andrej Igorevich Melnichenko.

Melnichenco er ifølge Forbes god for over ti milliarder dollar og er rangert som Russlands 11. rikeste mann i 2016. På vedensbasis holder han en respektabel 139. plass på rikinglista.

43 overvåkingskameraer

Likevel har superyachten kostet industrimagnaten dyrt. I følge avisa Mail Online, skal skipet, som har åtte dekk - ha en kostnad på fire milliarder kroner.

Men til gjengjeld så synes den godt. De tre mastene - bygget i karbon - ruver 91,5 meter i været, det er høyere enn Londons kjente landemerke Big Ben.

Ombord finner du selvsagt både svømmebasseng og helikopter-landingsplass.

I tillegg skal skuta være utstyrt med skudd- og bombesikkert glass og 43 overvåkingskameraer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer