I HARDT VÆR: Europas største flyselskap, Ryanair, innstiller en rekke avganger de kommende ukene. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Europas største flyselskap, Ryanair, innstiller en rekke avganger de kommende ukene. Foto: NTB ScanpixVis mer

Flykaos

Ryanair bommet på ferieplanlegging - må kansellere opptil 2000 fly

Torp-London blant de innstilte.

Det begynte denne helga, og vil fortsette de neste seks ukene: Ryanair kansellerer en rekke flyvninger.

Årsaken er ei tabbe i planleggingen som selskapet selv tar fullt ansvar for. Selskapet endrer nemlig ferieåret sitt fra april-mars til januar-desember. Det betyr at en rekke piloter som har ferie til gode, må ta ut dette i løpet av inneværende år.

- Vi har rotet det til i planleggingen av ferieavviklingen, men vi prøver så godt vi kan å rydde opp i det, sier markedssjef Kenny Jacobs til BBC.

Torp rammet

Ryanairs hjemmesider ligger det ei liste over avganger som berøres, og av denne går det fram at ruta mellom Sandefjord Torp og London Stansted er en av 55 innstilte avganger i dag. Også i morgen og på onsdag vile det være innstillinger på denne ruta.

Lista oppdateres ettersom nye kanselleringer kommer inn, noe som ventes å skje hyppig de nærmeste ukene.

285 000 rammes

En analyse BBC har gjort, viser at opptil 285 000 passasjerer kan rammes av planleggings-bommerten Ryanair innrømmer å ha gjort.

Og publikum raser på sosiale media over at Europas største flyselskap kan havne i en slik situasjon. Det florerer også mange påstander om elendig informasjon.

Kenny Jacobs lover at kunder som rammes, vil få billettene refundert eller få tilbud om alternative flyvninger.

- Jeg anbefaler alle som har bestilt om å følge med på eposten sin. Der vil det komme informasjon til de som berøres av dette, sier han.