Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Luftfart

Ryanair-fly måtte evakueres etter at mobilbatteri tok fyr

Ingen ble skadet.

INGEN SKADET: Alle kom seg ut i sikkerhet da et fly fra Ryanair måtte evakueres i Barcelona da en mobiltelefon tok fyr. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
INGEN SKADET: Alle kom seg ut i sikkerhet da et fly fra Ryanair måtte evakueres i Barcelona da en mobiltelefon tok fyr. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var tilløp til dramatikk på flyplassen El Prat i Barcelona mandag ettermiddag. Et fly fra Ryanair ble evakuert i all hast.

I følge rapportene skal en mobiltelefon tilhørende av av passasjerene på flyet ha tatt fyr under lading. Det skriver nettstedet buzz og flere andre aviser.

Branntilløpet skjedde mens flyet, som skulle til Ibiza, fortsatt sto på bakken, og evakuering ble iverksatt via nødskliene da det skal ha vært røykutvikling inne i kabinen.

En av passasjerene filmet evakueringen og la den ut på sosiale medier. Ingen personer ble skadet. Etter et opphold i terminalen ble alle satt på et annet fly.

Til den norske nettstedet Hangar.no, sier Ryanairs talsmann Chris Lundshøj:

- Passasjerene opplevde en nødevakuering forårsaket av en mobiltelefon som ble antent mens den blev oppladet fra en batteripakke. Alle passasjerene er sikkert evakuert tilbake til terminalen og kabinbesetningen håndterte mobiltelefonen.