<strong>34 RUTER RAMMES:</strong> Passasjerer forlater et Ryanair-fly på flyplassen i Marignane i Frankrike tidligere i år. Foto: AP/NTB scanpix
34 RUTER RAMMES: Passasjerer forlater et Ryanair-fly på flyplassen i Marignane i Frankrike tidligere i år. Foto: AP/NTB scanpix Vis mer

Ryanair kansellerer 18 000 flygninger. 400 000 passasjerer rammes

Ryanair kansellerer 18.000 planlagte flygninger i løpet av vinterhalvåret. Rundt 400.000 passasjerer, blant annet i Storbritannia og Norge, blir berørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ryanair kansellerer 18.000 planlagte flygninger i løpet av vinterhalvåret. Rundt 400.000 passasjerer, blant annet i Storbritannia og Norge, blir berørt.

De 400.000 passasjerer har allerede booket plass på flygingene som ikke vil bli gjennomført. 34 ruter rammes, opplyser selskapet onsdag. Blant dem er London-Belfast og Hamburg-Oslo.

– Vi beklager dypt enhver tvil vi kan ha skapt blant våre kunder når det gjelder Ryanairs pålitelighet, sier flyselskapets sjef Michael O'Leary.

Tidligere har Ryanair kansellert 2.100 flyginger fram til utgangen av oktober. Selskapet har forklart problemene med feil som er gjort i planleggingen av flygernes ferier.

Nyhetsbyrået AFP skriver imidlertid at krisen har sammenheng med at selskapet har for få flygere.

Ryanair opplyser også at selskaper dropper sine planer om å legge inn bud på det konkursrammede italienske flyselskapet Alitalia.

Selv om flere hundre tusen passasjerer blir nødt til å finne seg nye avganger, er mindre enn 1 prosent av selskapets 129 millioner kunder berørt, ifølge Ryanair.

Hvor mye selskapet vil tape på de mange kanselleringene, er foreløpig ikke kjent.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer