Ryanair vil selge ståplasser for under 10 kroner

Men får ikke lov fordi «myndighetene er en gjeng idioter».

Ryanair-direktør Michael O'Leary vil innføre ståplasser på fly til en billig penge og avskaffe påbudet om setebelte. Foto: NTBSCANPIX/AFP PHOTO / Dani POZO
Ryanair-direktør Michael O'Leary vil innføre ståplasser på fly til en billig penge og avskaffe påbudet om setebelte. Foto: NTBSCANPIX/AFP PHOTO / Dani POZO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Ryanair-direktør Michael O'Leary har nå foreslått å ha ståplasser på fly, og heller kutte bort de ti bakerste radene med seter, skriver The Sun.

Uten setebelter Det blir vanskelig å få stående passasjerer til å bruke setebelter, som er påbudt på fly.

O'Leary har derfor gått ut og sagt at setebelter er unødvendige, og at myndighetene er idioter fordi de insisterer på så strenge regler.

- Hvis et fly krasjer, Gud forby, så kommer ikke et setebelte til å redde deg. Du trenger ikke et setebelte på London Underground. Du trenger ikke et setebelte på tog som går i 193 kilometer i timen. Hvis de krasjer, dør dere alle sammen, sier O'Leary.

Han mener det ikke er noe farligere å ha ståplasser i fly.

- Vi flyr 1500 fly om dagen. De kommer ikke skrensende inn. Det er en veldig rutineorientert og trygg måte å reise på, sier O'Leary ifølge The Sun.  - Ingen eventyrlig seksualopplevelse Ryanair sier de er klare til å tilby flybilletter til under ett pund, altså under ti kroner, til passasjerer som er villige til å stå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.